Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, δέχτηκε σήμερα Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015, την επίσκεψη του Προέδρου της Εθνικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρουμανίας (ANAT – National Association of Travel Agencies), κ. Dan Goicea, συνοδευόμενου από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών καναλιών REALITATEA και ΑΝΤΕΝΑ και των εφημερίδων Gândul, Adevărul, Wallstreet και Libertatea της Ρουμανίας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Goicea, σκοπός της επίσκεψης της αποστολής αυτής είναι η βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας προς το εξωτερικό, μέσα από την επί τόπου διαπίστωση ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν έχουν φτάσει στο σημείο που προβάλλεται από τα ξένα ΜΜΕ και συγκεκριμένα, ότι υπάρχει επάρκεια τροφίμων και ρευστού, για τους ξένους επισκέπτες στη χώρα μας.

Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που έθεσαν οι ξένοι δημοσιογράφοι, όσο αφορά στην επαρκή κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, ότι η Κρήτη αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού παράγει μεγάλο μέρος των προϊόντων διατροφής και συνεπώς έχει σχετική αυτάρκεια. Όσο για τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, τόνισε ότι πλήγηκαν κυρίως οι επιχειρήσεις τις οποίες βρήκε απροετοίμαστες ο έλεγχος κεφαλαίων που επιβλήθηκε στη χώρα, και οι οποίες υποχρεώθηκαν ξαφνικά να συναλλάσσονται διατραπεζικά. Ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε δε ότι, όσο αφορά στους ξένους επισκέπτες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και ότι οι αναλήψεις χρημάτων από τους τουρίστες γίνονται κανονικά και χωρίς περιορισμό, από την αρχή του μέτρου του κεφαλαιακού ελέγχου.

Στη συνέχεια, η συζήτηση στράφηκε στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Ερωτηθείς για τα νέα μέτρα και την πολιτική του νέου Πρωθυπουργού, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι η συμφωνία έπρεπε να είχε επιτευχθεί 5 μήνες νωρίτερα και με πολύ συγκεκριμένα διατυπωμένους όρους, λάθος το οποίο οφείλεται κυρίως, κατά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, στην σχετική απειρία της νέας Κυβέρνησης, όσο αφορά στους μηχανισμούς λειτουργίας των Οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook