Μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις, εμπειρίες αλλά και προσδοκίες για το μέλλον, ολοκληρώθηκε για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Δόξα-Calcetto με την γιορτή που διοργάνωσαν οι υπέυθυνοι για τα παιδιά και τους γονείς τους την Παρασκευή (24/6) το βράδυ στο Calcetto F.C.

Η σεζόν αγωνιστικά ήταν άκρως επιτυχημένη για την Ακαδημία της ομάδας των Παχιανών, αφού κατακτήθηκε και ο τίτλος στην κατηγορία προτζούνιορ της ΕΠΣΧ από τους «μπόμπιρες» του Χρήστου Μπέκα.

Με την ομιλία του διευθυντή της Ακαδημίας, Νότη Ματιγάκη, προς τους γονείς άνοιξε η βραδιά και ακολούθως την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά.
Η κορυφαία στιγμή την γιορτής ήταν η απονομή του τροπαίου για το πρωτάθλημα προτζύνιορ της ΕΠΣΧ στην Δόξα-Calcetto με τους μικρούς… ήρωες να κερδίζουν το θερμό χειροκρότημα όσων παραβρέθηκαν.
Στην συνέχεια υπήρξαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες, τόσο ομαδικές όσο και ατομικές, για τα παιδιά της Ακαδημίας και το κλείσιμο της εκδήλωσης ήρθε με πλούσιο φαγοπότι.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο και την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Δηλώσεις

Χρήστος Μπέκας (προπονητής Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Δόξα-Calcetto):

«Είναι η δεύτερη χρονιά που είμαι εδώ και αυτό που μ’ έχει εντυπωσιάσει, το έζησα και το ζω, είναι η φιλοσοφία της Ακαδημίας, η οπολια ξεκινάει από την ομάδα την μεγάλη της Δόξας και από τον κ. Νότη Ματιγάκη. Η φιλοσοφία της Ακαδημίας εδώ είναι πρώτα η διασκέδαση και από εκεί και πέρα ανεξάρτητα αν κάποιο παιδί έχει ταλέντο ή ανεξάρτητα αν δείχνει κάποια πράγματα είναι για εμάς όλα τα παιδιά ίδια και προσπαθούμε όσο το δυνατίν να τους μάθουμε ποδόσφαιρο. Έχουμε αρκετά ταλέντα και προσπαθούμε με συστηματική δουλειά και μεγάλη υπομονή να φτάσουμε σ’ ένα σημείο κάποια στιγμή να έχουμε ποδοσφαιριστές όχι μόνο στην μεγάλη ομάδα της Δόξας αλλά και στην αντιπροσωπευτική μας και γιατί όχι να γίνουν επαγγελματίες κάποια παιδιά. Γενικά οι ακαδημίες στο Νομό Χανίων πρέπει να προσεχθούνε γιατί υπάρχουνε πολλά ταλέντα και πρέπει να ρίξουν μεγάλη προσοχή όχι μόνο αυτοί που ασχολούνται με τις ακαδημίες αλλά και οι πιο κάτω» και συνέχισε λέγοντας: «Για εμένα ήταν μια πολύ καλή χρονιά και δικαιωθήκανε οι κόποι μου μετά από 10 χρόνια. Δεν είναι μόνο ότι πήραμε το πρωτάθλημα αλλά και τα τμήματα μου τα δύο πήγαν αρκετά καλά και παίξανε και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να δούμε παιδιά και απ’ την δική μας Ακαδημία αλλά και από άλλες ακαδημίες να παίζουν στις δικές μας ομάδες και να βοηθήσουνε να δούμε σε επαγγελματικές κατηγορίες δικά μας παιδιά. Κάτι που είχαμε εμείς στα πολύ παλιά χρόνια στον Α.Ο. Χανιά».

Για το αν είναι εφικτό το τελευταίο και για το τι φταίει και δεν εμπιστεύονται γενικότερα οι ομάδες ντόπια παιδιά είπε:
«Αν γυρνούσα στο 1977 που έγινα επαγγελματίας στον Α.Ο. Χανιά, Β’ Εθνική, μέχρι να καθιερωθώ είχα πάει περίπου 22 χρονών δίοτι ήταν, και το λέω με την καλή έννοια, 8 ποδοσφαιριστές από Αθήνα κι ερχόντουσαν κάθε Παρασκευή και έπαιζαν στην ομάδα. Κι εμείς ήμασταν πάρα πολλά παιδιά που είχαμε βγει από την β’ ομάδα και περιμέναμε να παίξουμε τα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη γενικά οι ομάδες στα δικά τους παιδιά και αυτό ξεκινάει από ακαδημία. Αν γίνεται ομάδα και έχει στόχο μακροπρόθεσμο και δεν έχει ακαδημίες θα κάνει υπομονή και δεν χρειάζεται, ούτε ακόμα και ο Α.Ο. Χανιά ή και άλλες ομάδες να βιαστεί και να βγει κατηγορίες. Δεν έχει ουσία να βγεις και τον επόμενο χρόνο ή τον μεθεπόμενο να πέσεις και να διαλύσεις. Ας αργήσεις λιγάκι και ειδικά ο Α.Ο. Χανιά ας αργούσε 2-3 χρόνια ακόμα ούτως ωστε να είχε δικά του παιδιά. Θέλω να πιστεύω ότι η Δόξα θα αξιοποιήσει τα δικά της παιδιά. Είναι ομάδα με παρελθόν από μικρά παιδιά. Πάντα απαρτιζόταν από μικρά παιδιά και θέλω να πιστεύω ότι οι κόποι, όχι μόνο των προπονητών αλλά και των ίδιων των παιδιών και των γονιών τους, θα δικαιωθούνε».

Νότης Ματιγάκης (διευθυντής Ακαδημίας Δόξα-Calcetto): «Νομίζω ότι φέτος κάναμε μια πολύ αξιόλογη χρονιά και σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο συμμετοχής αλλά και παρουσίας μας στα γήπεδα στα παιδικά πρωταθλήματα. Εισπράξαμε κι εμείς οι υπέυθυνοι της Ακαδημίας, οι προπονητές αλλά και οι γονείς των παιδιών θετικότατα σχόλια από όλο τον κόσμο όσον αφορά και την αγωνιστική κατάσταση και το ήθος των παιδιών. Βαδίζουμε στον σωστό δρόμο που είχαμε χαράξει από την πρώτη ημέρα που στηθήκαμε σαν Ακαδημία και θέλω να πιστεύω ότι κάθε χρονιά που θα έρχεται θα μας βρίσκει όλο και πιο δυνατούς και όλο και καλύτερους για να ανεβάζουμε το επίπεδο και το δικό μας και των παιδιών. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους συνεργάτες μου, Νίκο Θεμελή, Χρήστο Μπέκα, Νίκο Πασβάντη και Γιώργο Μουντάκη γιατί χωρίς αυτούς πραγματικά δεν θα μπορούσε να στηθεί όλο αυτό το οικοδόμημα. Έχουν βάλει τεράστια δουλειά, πάρα πολλές ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο εκτός προπονήσεων και εκτός δουλειάς. Έχουν συμβάλει τα μέγιστα και τους ανήκει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μας. Επίσης θέλω να συγχαρώ το τμήμα των προτζούνιορ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν κάτι που το άξιζαν 100%, το έδειξαν όλη την διάρκεια της χρονιάς, ανταμείφθηκαν οι κόποι τους, και των παιδιών και των προπονητών τους και μας έκαναν υπερήφανους. Δεν είναι αυτός ο αυτοσκοπός της Ακαδημίας ένα πρωτάθλημα αλλά όταν βρίσκεται ένα τμήμα που δουλεύει με τόση συνέπεια και σοβαρότητα πραγματικά πρέπει να ανταμείβεται. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους τους γονείς για την συμμετοχή τους, υλική και ηθική, όλη την χρονιά και θέλω να τους ευχηθώ και σε αυτούς και σε όλο τον κόσμο ένα ευτυχισμένο και υγιές καλοκαίρι, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και το Σεπτέμβριο να δώσουμε ραντεβού όλοι εδώ για μία νέα ακόμα καλύτερη και πιο δημιουργική χρονιά» και συνέχισε λέγοντας: «Ο στόχος μας σαν Ακαδημία και σαν δουλειά εδώ είναι πρώτα από όλα να δώσουμε την δυνατότητα και την ευχαρίστηση στα παιδιά να μπουν στον αθλητισμό να μπουν στα γήπεδα, να τα απορροφήσουμε από διάφορες άλλες δυσάρεστες δραστηριότητες, αλλά κακά τα ψέμματα η λειτουργία μιας ακαδημίας πρέπει και έχει σαν αποτέλεσμα το να βγάλει ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Τα τελευταία χρόνια δείχνουμε ότι η κάθε φουρνιά μας έχει 3-4 παιδιά πάρα πολύ αξιόλογα που αν προσεχθούν και προσέξουν και τα ίδια έχουν τα φόντα και τις δυνατότητες να πλαισιώσουν τις μεγάλες ομάδες του νομού μας και όχι μόνο. Το ταλέντο δεν λείπει ούτε από την δικιά μας Ακαδημία ούτε από τις άλλες ακαδημίες της πόλης. Η σωστή δουλειά έχει αρχίσει σιγά-σιγά και μπαίνει στον τρόπο λειτουργίας των υποδομών και από εκεί και πέρα νομίζω υπεύθυνοι για να απορροφήσουν και να δώσουν σωστή κατεύθυνση στα παιδιά δεν είναι πλέον οι διευθυντές και οι υπέυθυνοι των ακαδημιών αλλά οι διευθυντές του ποδοσφαίρου της πόλης μας. Αυτοί που κάνουν κουμάντο από ψηλά και έχουν τις τύχες των «δυνατών» ομάδων».

 

Λευτέρης Αντωνακάκης