Έτοιμη να απελευθερώσει περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά εάν παραστεί ανάγκη, εμφανίζεται η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ). Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Nobuo Tanaka, σε συνέντευξή του στο CNBC, δήλωσε «Είμαστε έτοιμοι να δράσουμε κάθε στιγμή και εάν χρειαστεί, θα συνεχίσουμε».

Χθες, Πέμπτη, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε την απελευθέρωση 60 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα, προκαλώντας πτώση άνω των 5 δολαρίων στο Brent.

Η ανακοίνωση της ΙΕΑ ήρθε μετά την αποτυχία των μελών του ΟΠΕΚ να καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής, κατά τη συνεδρίαση του καρτέλ στις 8 Ιουνίου, και παρά τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι θα αυξήσει μονομερώς την παραγωγή.

«Οι μεγαλύτερες ελλείψεις στην αγορά πετρελαίου απειλούν να υπονομεύσουν την εύθραυστη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας», αναφέρει η ΙΕΑ.

Η Διεθνής Υπηρεσία σκοπεύει να διοχετεύσει στην αγορά 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως τις επόμενες 30 ημέρες, προκειμένου να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί στην αγορά εξαιτίας των αναταραχών στη Λιβύη. Η χώρα εξήγαγε περί τα 1,2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.

energypress.gr

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook