«Εγώ στη θέση τους, θα έλεγα “διαφωνώ και παραιτούμαι”», σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ, σχετικά με τις διαφοροποιήσεις στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, τόνισε:

Μέχρι τώρα οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, αλλά αναμενόμενα σκληρές. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι ζητούν κυρίως χρονοδιαγράμματα. Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει κανένα σήμα από τις Βρυξέλλες για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής.

Παράλληλα, διέψευσε το δημοσίευμα της FAZ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «παιχνίδι που έχει στόχο να αποπροσανατολίσει».

Επιπλέον, ο κ. Κουίκ ανέφερε:

Εμείς οι ΑΝΕΛ, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τη χώρα την επόμενη ημέρα διαλυμένη. Θέλαμε να διασφαλίσουμε την ειρηνική συμβίωση και λάβαμε ομόφωνα την απόφαση να στηρίξουμε την κυβέρνηση. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τον εαυτό μας στο δρόμο της δραχμής. Θέλουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει, να κάνουμε κάθαρση σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει να μπει και το θέμα του χρέους. Μιλάμε για πρόγραμμα 12 δισ σε βάθος τριετίας και όχι σε πέντε μήνες. Βάλαμε και κόκκινες γραμμές και στα θέματα των μέτρων. Εφόσον δεν αγγίζεται η Άμυνα και ο ΦΠΑ στα νησιά, δεν θα έχουμε πρόβλημα. 

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Κουίκ είπε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει την πρωτοβουλία και το δικαίωμα να το κάνει» και πρόσθεσε:

Δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος υπουργός με τη σημερινή του στάση, «παρών αλλά στηρίζω», μπορεί να συνεχίσει. Εγώ θα έλεγα στη θέση τους, «διαφωνώ και παραιτούμαι», αλλά αυτό είναι προσωπική μου άποψη και η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό. Δεν έχουμε χάσει τη δεδηλωμένη. Πόσο μάλλον όταν έχουμε κάτι που ενώνει τέσσερα κόμματα μαζί. Για πρώτη φορά η Βουλή στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook