Στους 20 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν –αρχικά είχε ανακοινώσει τριπλάσιο αριθμό– και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (25/6) έξω από νοσοκομείο της επαρχίας Λογκάρ, περίπου 75 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου καταστράφηκε το κτίριο του νοσοκομείου και ένας μάρτυρες ανέφερε ότι είδε ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί. Τα θύματα είναι όλοι ασθενείς, συγγενείς, επισκέπτες και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου.

Ο προϊστάμενος των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας, Μοχάμαντ Ζάρεφ Ναγιεμπχάιλ, εκτίμησε ότι ο οριστικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος επειδή πολλοί έσπευσαν στο νοσοκομείο και πήραν τις σορούς των συγγενών τους. Ενας πολίτης που κατοικεί κοντά στο νοσοκομείο, ο Αμπντούλ Ραχμάν, υποστήριξε πως επτά μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από την έκρηξη.

Συχνά εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και πρεσβείες γίνονται στόχος εξτρεμιστών. Ωστόσο, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε στο BBC ότι δεν ευθύνονται για τη συγκεκριμένη επίθεση.

Αξιωματούχος της περιοχής δήλωσε ότι η επίθεση έγινε από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος τύπου SUV.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη μερική απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook