Με μια πυκνή δέσμη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με σημαντικές συνεργασίες με ελληνικά πανεπιστήμια και διεθνή εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανωμένη εισδοχή νέων συνεργατών στο εταιρικό δίκτυο πωλήσεων, η INTERAMERICAN διαμορφώνει ένα ισχυρό και σύγχρονο «πρόσωπο» στον άξονα της διανομής μέσω διαμεσολαβούντων συνεργατών, με εστίαση στα χαρακτηριστικά της επαγγελματικής αριστείας.

Στην εταιρεία εξελίσσονται περισσότερα από 70 ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα και οι συμμετοχές από τα δίκτυα -εταιρικό (agency), πρακτορειακό και independent financial advisors- υπερβαίνουν τις 4.000. Στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάπτυξης και χρήσης προωθημένων τεχνολογικών εργαλείων, αξιοποιούνται στην εκπαίδευση εφαρμογές distance learning, e-training, e-testing και virtual classroom.

Παράλληλα, η INTERAMERICAN συνεχίζει να εμπλουτίζει το εταιρικό δίκτυο πωλήσεων με νέους συνεργάτες, με ποσοστό παραμονής στο επάγγελμα, μετά το πρώτο έτος, που ξεπερνά το 80%. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διετία 2013-2014 εισήλθαν στο δίκτυο 682 νέοι συνεργάτες. Κατά τις πρόσφατες εξετάσεις επαγγελματικής πιστοποίησης ασφαλιστικού συμβούλου από την Τράπεζα της Ελλάδος, το ποσοστό επιτυχίας των νέων συνεργατών έφθασε το 97%, με 106 επιτυχόντες. Οι νέοι συνεργάτες (τριετίας) της εταιρείας συνιστούν το 40% του δυναμικού του δικτύου agency, το οποίο αριθμεί συνολικά 1.300 αποκλειστικούς συνεργάτες με 205 financial planners – το πιο παραγωγικό τμήμα του εταιρικού δικτύου. Οι συνεργασίες της INTERAMERICAN στο δίκτυο πρακτόρων και μεσιτών υπερβαίνουν τις 900, ενώ το νέο δίκτυο των independent financial advisors διαθέτει, ήδη, 191 συνεργάτες σε 60 πόλεις της χώρας. 

Συμμετοχή στο Συνέδριο του MDRT

Παράλληλα με τη θεωρητική κατάρτιση, η εταιρεία οργανώνει τη συμμετοχή των συνεργατών της σε μεγάλα, διεθνή επιμορφωτικά συνέδρια. Κατά τον Ιούνιο, 13 επίλεκτοι συνεργάτες του δικτύου πωλήσεων της INTERAMERICAN συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο του Million Dollar Round Table (MDRT). Κριτήριο συμμετοχής αποτελεί η κάλυψη των προϋποθέσεων υψηλής παραγωγής και επαγγελματικής ποιότητας, ώστε να είναι ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μέλος του διεθνούς οργανισμού και φέτος, το κριτήριο πληρούν 17 ασφαλιστικοί σύμβουλοι της εταιρείας.  Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για την ανάπτυξη του επαγγελματισμού  των συνεργατών, καθώς αποκόμισαν γνώσεις, αντάλλαξαν απόψεις με κορυφαίους συναδέλφους τους και ένιωσαν τον παλμό της σύγχρονης αντίληψης για τις πωλήσεις ασφαλίσεων. Η INTERAMERICAN διαθέτει σταθερά τον μεγαλύτερο αριθμό μελών του MDRΤ στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στο φετινό MDRT Annual Meeting πραγματοποιήθηκε ρεκόρ συμμετοχών, που έφθασαν τις 10.500. Πρόκειται για το μεγαλύτερο συνέδριο της ασφαλιστικής αγοράς, παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook