Ο κρατικός αερομεταφορέας της Μάλτας, η Air Malta, σκοπεύει να μειώσει στο μισό το προσωπικό της, απολύοντας ή συνταξιοδοτώντας 511 άτομα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απώλειες εσόδων της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πίτερ Ντέιβις, δήλωσε στη συνέλευση των εργαζομένων, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ότι η Air Malta θα ξεκινήσει συνομιλίες με τα συνδικάτα με στόχο την εθελούσια αποχώρηση ή συνταξιοδότηση. Με βάση τα μη οριστικά λογιστικά στοιχεία η εταιρεία είχε απώλειες 36 εκατομμυρίων ευρώ κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα πάντα με τον Ντέιβις.

Ο πρόεδρος της Air Malta, Λούις Φαρούτζια, είπε ότι η εταιρεία θα πρέπει να μειώσει τα ετήσια έξοδά της κατά 30 εκατομμύρια ευρώ και να αυξήσει ισόποσα τα έσοδα.

Η εφημερίδα “Times” της Μάλτας ανέφερε ότι η εταιρεία σταμάτησε να χορηγεί δωρεάν εισιτήρια σε υπουργούς, βουλευτές, ακόμη και στα διευθυντικά στελέχη της.

Την περασμένη εβδομάδα η Air Malta απέλυσε 58 άτομα που εργάζονταν σε ένα ξενοδοχείο που της ανήκει.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1973 και διαθέτει 12 αεροσκάφη, κυρίως Airbus A320. Το δίκτυό της καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook