Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, συναντήθηκε σήμερα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για την αποψινή έναρξη των αγώνων Special Olympics.

Ο κ. Βενιζέλος ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για τις εξελίξεις σχετικά με θέματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ομογένεια στην Κων/πολη, ενώ ο Πατριάρχης χαρακτήρισε «δύσκολο » το έργο που ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος. Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μισή ώρα.

Εξάλλου, σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα παρατέθηκε χθες το βράδυ δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον Πρόεδρο του Πολυεθνικού Ομίλου Coca Cola M.Kent, στο οποίο παρακάθισαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης , ομογενείς, κληρικοί, και οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας κ.κ. Σμίθ και Γκογκούς. Το δείπνο παρατέθηκε αμέσως μετά την παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής, της Μεγάλης ορθόδοξης Εγκυκλοπαίδειας από τις «Στρατηγικές Εκδόσεις Ιωάννου Φλώρου».

Αύριο, ο Προκαθήμενος της ορθοδοξίας, θα χοροστατήσει στη λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι, όπου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να διαβάσει και το κείμενο «αγιοκατάταξης του Οσίου Εφραίμ». Αμέσως μετά, στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου, θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Αμαρουσίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook