Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά τις μικροεντάσεις, ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη οι δύο συγκεντρώσεις των μεν "Αγανακτισμένων" πολιτών στον Λευκό Πύργο, των δε ομάδων της «Χρυσής Αυγής» μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Λίγες εκατοντάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα στα δύο σημεία, χωρίς ευτυχώς να έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής επεισόδια.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες έχουν αποκλείσει τον δρόμο μπροστά στον Λευκό Πύργο, τον οποίο έχουν ανακοινώσει ότι θα περιφρουρήσουν από τη συγκέντρωση και πορεία που οργανώνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Για σήμερα, στη συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" στον Λευκό Πύργο, είναι προγραμματισμένη συζήτηση με θέμα «Χρέος και Οικονομία», με ομιλητές τον αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, δημοσιογράφο και πολιτικό Μανόλη Γλέζο, τον καθηγητή του ΑΠΘ, Σπύρο Μαρκέτο και τον οικονομολόγο Πέτρο Σταυρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι διοργανώνει την αποψινή συγκέντρωση, προκειμένου να στηλιτεύσει, όπως υποστηρίζει, την ενέργεια της κυβέρνησης της πΓΔΜ να τοποθετήσει ανδριάντα του Μ.Αλεξάνδρου στα Σκόπια.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, η κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Θεσσαλονίκης", κάλεσε την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος, συγκέντρωση ενάντια στο φασισμό .

newsit.gr