Προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αποφάσισε να στείλει επιστολή η Greenpeace, με θέμα τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αξιότιμε κύριε Παπακωνσταντίνου,

Αναλάβατε ένα εξαιρετικά κρίσιμο Υπουργείο εν μέσω της χειρότερης κρίσης που γνώρισε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. Οι πιέσεις να μπει στο περιθώριο η προστασία του περιβάλλοντος, στο όνομα μιας κακώς νοούμενης ανάπτυξης, αναμένεται να πολλαπλασιαστούν.

Η πρόκληση που αντιμετωπίζετε είναι να εντοπίσετε και να αναδείξετε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της προστασίας του περιβάλλοντος, για την κοινωνία, την οικονομία και την ανάπτυξη. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε και να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθειά σας.

Με αφορμή και τις πρώτες δηλώσεις σας στη Βουλή (21/6), σας κοινοποιώ συγκεκριμένες σκέψεις -σημεία, όπως προκύπτουν μέσα από την εικοσαετή εμπειρία μας από την ενασχόληση με τα θέματα αυτά στην Ελλάδα, σε συνδυασμό πάντα με αντίστοιχη διεθνή εμπειρία 40 ετών».