Εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα προέβλεψε κατά τη διάρκεια πολιτικής της ομιλίας στα Χανιά η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι οι πρόωρες κάλπες «μπορούν να γίνουν ένα θαρραλέο βήμα προς τα εμπρός».

Αυτό θα γίνει, όπως εξήγησε, αν τα δύο μεγάλα κόμματα χάσουν δυνάμεις και το ΚΚΕ βγει δυνατό.

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους πολίτες να ενδυναμώσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή της με τη διενέργεια δημοψηφίσματος. «Κάντε εκλογές, εκεί θα μιλήσει ο ελληνικός λαός και αφήστε τα σάπια δημοψηφίσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ασκησε παράλληλα δριμεία κριτική στο μνημόνιο, στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Η κρίση βαθαίνει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωζώνη, επισήμανε και προέβλεψε πως «ακόμα και αν η χώρα ξεπεράσει την κρίση , θα είμαστε αλυσοδεμένοι 100 χρόνια από τα χρέη».

Αναφέρθηκε επίσης στους πολίτες που ψήφιζαν πότε την ΝΔ και πότε το ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι, όπως είπε, αισθάνονται προδομένοι και είναι γεμάτοι οργή καθώς τους πίστεψαν και έδωσαν σημασία στα λόγια τους.

Σήμερα, κατέληξε, το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων «πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στο δρόμο της ανάπτυξης που συμφέρει το κεφαλαίο και το δρόμο της ανάπτυξης που συμφέρει το λαό και θα οδηγήσει στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook