Ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις που σημείωσαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κατηγοριών Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α/Β παρουσιάστηκαν οι αθλητές του ΝΟΧ.

Η σχετική ενημέρωση του ΝΟΧ με τις δηλώσεις των αθλητών:

Πολύ ευχαριστημένοι για τις επιδόσεις τις οποίες σημείωσαν, είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κατηγοριών Παμπαίδων και Παγκορασίδων Α/Β κι όπου κατέκτησαν επτά μετάλλια ενώ συμμετείχαν σε άλλους επτά τελικούς.

Ο Ναυτικός Ομιλος ανεβάζει έτσι σε μία ακόμα διοργάνωση και για μία ακόμα αγωνιστική περίοδο το επίπεδο των επιτυχιών του, δείχνοντας ότι η δουλειά που παράγεται στο Τμήμα είναι εξαιρετική, αποτέλεσμα των προσπαθειών των προπονητών, με επικεφαλής τον Κώστα Τζιλιβάκη.

Σύμφωνα με τον Χανιώτη τεχνικό: «Όταν πηγαίνουμε σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου οι δηλώσεις συμμετοχής είναι 1000 σχεδόν παιδιά, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ήταν μια δύσκολη αποστολή. Στόχος για τα παιδιά ήταν να μπορέσουν να “βρουν” τις καλές τους επιδόσεις, κάτι που σε ένα ποσοστό κοντά στο 85% συνέβη. Αυτό το ποσοστό θέλουμε ως ομάδα να είναι κάθε χρόνο βελτιωμένο ή στα ίδια επίπεδα. Επόμενος στόχος είναι οι τελικοί, όπου είχαμε πολλές συμμετοχές και μετά, τα μετάλλια, όπου συνέβη και αυτό. Φέτος είχαμε ένα πανελλήνιο ρεκόρ, με έναν πάρα πολύ καλό χρόνο από τον Απόστολο Παπαστάμο στα 400μ. μικτή αλλά αυτό ήταν το… κερασάκι γιατί και τα υπόλοιπα παιδιά κολύμπησαν πάρα πολύ γρήγορα».

Σε ό,τι αφορά τον Απόστολο Παπαστάμο, που δείχνει να έχει ένα λαμπρό μέλλον στην κολύμβηση, ο κ. Τζιλιβάκης σημειώνει: «Είναι ένας κολυμβητής με μία τεχνική που έχει δομηθεί πάρα πολύ σωστά τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι εάν “πατήσουμε” πάνω σε αυτό, τόσο ο Απόστολος όσο και εμείς οι προπονητές του, τότε τα αποτελέσματα θα είναι συνεχή και καλύτερα. Άλλωστε άλλες δύο κούρσες του στα 200μ. πεταλούδα και 200μ. μικτή ήταν πολύ κοντά σε πανελλήνιες επιδόσεις».

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
Θανάσης Δημουλιός (1ος στα 50μ. ελεύθερο και 2ος στα 100μ. ελεύθερο Παμπαίδων Β): «Πιστεύω ότι προσπάθησα πολύ γι’ αυτό το χρόνο (50μ. ελεύθερο). Ήταν πολύ δύσκολα γιατί ξυπνούσα πολύ νωρίς για να κάνω πρωινές προπονήσεις αλλά και γενικά διπλές και νομίζω ότι το άξιζα. Πιστεύω, όταν μεγαλώσω, να μπορέσω να λάβω μέρος σε ακόμα πιο μεγάλες διοργανώσεις και ειδικότερα εκτός Ελλάδας».

Ευαγγελία Δρουμπάκη (2η στα 50μ. ύπτιο και 3η στα 100μ. ύπτιο Παγκορασίδων Β): «Ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία. Κατέβασα χρόνο σε σχέση με το Χειμερινό. Είναι σίγουρα κάτι ξεχωριστό για μένα και νιώθω όμορφα να είμαι ανάμεσα στις πιο γρήγορες κολυμβήτριες στην Ελλάδα».

Χρυσή Πετράκη (4η στα 50μ. πρόσθιο Παγκορασίδων Α): «Αν μας είχαν δώσει λίγο περισσότερο χρόνο πιστεύω ότι θα μπορούσα να είμαι μέσα στα μετάλλια γιατί η προετοιμασία κράτησε μόνο τρεις εβδομάδες. Πιστεύω ότι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και αυτό φάνηκε, είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Στόχος μου στο μέλλον είναι να μπορέσω να φτάσω σε έναν καλύτερο χρόνο με τη βοήθεια του προπονητή μου».

Νικολέτα Πλοκαμάκη (5η στα 200μ. ύπτιο Παγκορασίδων Α): «Θα μπορούσα να είμαι στα μετάλλια. Προσπαθήσαμε όλα τα παιδιά. Στα περισσότερα ίσως να βγήκαν οι κούρσες, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι περισσότερο γι’ αυτό που είχαμε προσπαθήσει να κάνουμε. Στόχος μου είναι να γίνω καλύτερη κολυμβήτρια στο μέλλον».
 
Σειρά για τους Παίδες/Κορασίδες και Εφήβους/Νεανίδες
Με τη συμμετοχή έξι αθλητών και αθλητριών λαμβάνει μέρος ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης Παίδων/Κορασίδων και Εφήβων/Νεανίδων που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Ιουλίου.
Ο Ναυτικός Ομιλος θα επιδιώξει τις όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις και τη συμμετοχή σε τελικούς.
Σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Τζιλιβάκη: «Στόχος είναι να έχουμε καλύτερους χρόνους για τα παιδιά σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και να περάσουμε στους τελικούς. Οι τελικοί είναι… τελικοί και δεν υπάρχει 1ος και 8ος».
Αναλυτικά την αποστολή για τον Ν.Ο. Χανίων αποτελούν οι αθλητές: Βουγιουκαλάκης Χρήστος, Καβαλιεράκη Κατερίνα, Κολοκοτρώνης Νίκος, Λεδάκης Ιωσήφ, Χαλκιαδάκης Μανόλης και Χατζηδάκη Βασιλική.
 
Αυλαία για τις χειμερινές Ακαδημίες εκμάθησης κολύμβησης
Με μία πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/7) στο κολυμβητήριο Χανίων, έπεσε η αυλαία για τις Ακαδημίες εκμάθησης κολύμβησης για την περίοδο 2014/15. Τα δεκάδες παιδιά που συμμετείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθαίνοντας το σωστό τρόπο κολύμβησης και έχοντας για πρώτη τους φορά επαφή με το νερό και την πισίνα, είχαν την ευκαιρία να κάνουν επίδειξη των κολυμβητικών στιλ και να κερδίσουν το χειροκρότημα από τους γονείς τους.
Υπεύθυνη των προγραμμάτων, που αναμένεται να συνεχιστούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο ήταν η Ράνια Κουμουρίδη, η οποία δήλωσε τα εξής: «Ήταν η τελευταία γιορτή για φέτος και πιστεύω ότι εξελίχθηκε πολύ καλά γιατί είχαμε καιρό ν’ απολαύσουμε τα παιδιά με ηρεμία και χωρίς πίεση. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν όλη τη χρονιά η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και γι’ αυτό ευχαριστούμε πάρα πολύ τους γονείς και τα παιδιά. Θελήσαμε να παρουσιάσουμε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς μας όλο τον χειμώνα και σε συνδυασμό με τις δύσκολες συνθήκες που είχαμε, πιστεύω ότι δουλέψαμε πάρα πολύ καλά. Ευχόμαστε να συνεχίσουν και του χρόνου όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γίνεται».
Ο έφορος του Τμήματος Κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Στέφανος Καβαλιεράκης σημείωσε από την πλευρά του: «Οι Ακαδημίες εκμάθησης είναι το σχολείο όπου τα παιδιά έρχονται για πρώτη φορά σ’ επαφή με το νερό και την πισίνα μαθαίνοντας να κολυμπούν και από εκεί και πέρα, μεγαλώνοντας, ενσωματώνονται σε όλα τα Τμήματα του Ναυτικού Ομίλου. Οι Ακαδημίες λειτουργούν όλο τον χειμώνα τα τελευταία χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες με τα γνωστά προβλήματα που υπάρχουν με την έλλειψη διαδρομών. Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να φιλοξενούσαμε πιο πολλά παιδιά, αλλά προσπαθούμε με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε όλοι, τουλάχιστον να μην στερήσουμε από τα παιδιά την πισίνα, την εκμάθηση και τη χαρά της επαφής με το νερό. Ευτυχώς καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια οι Ακαδημίες να μπορούν να λειτουργούν πάρα πολύ καλά. Εννοείται ότι ο αριθμός δεν είναι όπως πριν από 5 ή 10 χρόνια, παρόλα αυτά παραμένει πολύ μεγάλος. Πιστεύουμε ότι και του χρόνου θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο και να τροφοδοτήσουμε τις μεγάλες ομάδες, οι επιτυχίες των οποίων είναι γνωστές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook