Μιαν απρόσμενη περιπέτεια βίωσαν δύο επιβαίνοντες σε ιστιοφόρο με σημαία ΗΠΑ, ενώ έπλεαν στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά απο το Κουφονήσι Λασιθίου.

Συγκεκριμένα χθες τ αξημερώματα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, ότι Ιστιοφόρο σκάφος με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, έπλεε ακυβέρνητο, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Ν. Κουφονησίου Λασιθίου.

Προς παροχή συνδρομής, απέπλευσε το σκάφος “ΜΠΑΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ Ν.Ρ. 37”, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ακυβέρνητο Ι/Φ ”ΑΙΝΑ” σημαίας Η.Π.Α.

Στη συνέχεια, το ΄΄ΜΠΑΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ΄΄, με τη συνδρομή του Α/Κ ”ΠΑΝΑΓΙΑ – ΠΟΥΛΑΡΙΑΝΗ” Ν.Κ. 41, ρυμούλκησε με ασφάλεια το ”ΑΙΝΑ” στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αθερινόλακου, όπου μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε σχίσιμο στο πρωραίο ιστίο του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού εγγράφου από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook