Έως και την Κυριακή παρατείνεται η τραπεζική αργία, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, ενώ από τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλα τα υποκαταστήματα, με περιορισμούς να εξακολουθούν να ισχύουν.

«Το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι, με Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.ανέφερε πως από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν στα γκισέ των τραπεζών όλες τις δοσοληψίες, τονίζοντας ωστόσο ότι το ημερήσιο όριο ανάληψης καταθέσεων θα παραμείνει στα 60 ευρώ.

Διευκρίνισε ότι συζητείται και πιθανότατα θα γίνει το εξής για να περιοριστούν οι ουρές. Εάν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ τη Δευτέρα από το ΑΤΜ, θα μπορεί να πάρει 120 ευρώ την Τρίτη, ενώ υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι θα παίρνουν πάλι τα 120 ευρώ.

Ο κ. Μάρδας, διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των θυρίδων. «Δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των θυρίδων. Μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει με τη θυρίδα του», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ότι στις 22 Ιουλίου αναμένεται να περάσει μία οδηγία για την εγγύηση των καταθέσεων που θα και «νόμος του κράτους».

Τέλος, γνωστοποίησε πως οι Έλληνες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους στο εξωτερικό, αλλά όχι να πάρουν χρήματα.

Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τον ELA κατά 900 εκατ. ευρώ, μετά τη συμφωνία Αθήνας-εταίρων, αναμένεται να ανοίξουν οι τράπεζες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook