Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια από την Τουρκία, που περιμένει πότε θα βγάλει στην Ελλάδα στο σφυρί εκτός από ΔΕΚΟ και νησιά. Τούρκοι επιχειρηματίες καταστρώνουν σχέδια εκμετάλλευσης ελληνικής περιουσίας στο Αιγαίο σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Στις εφημερίδες ήδη κυκλοφορούν τίτλοι όπως “ελληνικά νησιά προς πώληση” και “νησί στην Ελλάδα στην τιμή ενός σπιτιού στην Κωνσταντινούπολη”, που δείχνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, όσο βάσιμο και αν είναι αυτό ή όχι.

Η ιστοσελίδα privateislansonlineψομ έχει μάλιστα τις τμές 12 ελληνικών νησιών, που ξεκινουν από 1,5 και φτάνουν στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Βρίσκονται σύμφωνα με την εφημερίδα, στο Αιγαίο, κοντά στη Φολέγανδρο, στο Ιόνιο, στον Κορινθιακό, στον Σαρωνικό και στον Αμβρακικό.

Ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας FiYapi, Φικρέτ Ινάν, μιλώντας στην εφημερίδα αναφέρει οτι έχει στα χέρια του έρευνες για έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα για το Λυχνάρι, τη Μικρή Αμοργό, την Καρδιώτισσα, τη Ναυσικά και τον Βούβαλο. Έχουν καταρτίσει κανονικά σχέδιο ανέγερσης πολυτελών βιλών και ξενοδοχείων.

“Περιμένουμε πότε θα υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να δούμε σε ποιον θα απευθυνθουμε. Βασική προϋπόθεση είναι τα νησιά να βρίσκονται κοντά σε ακτές, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση των επισκεπτών” αναφέρει ο ίδιος.

 

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook