Άνοιξαν σήμερα 557 εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότες στην Ταϊλάνδη που επιθυμούσαν να ψηφίσουν μια εβδομάδα πριν από την κανονική ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 3ης Ιουλίου.

Από τους 47 εκατομμύρια ψηφοφόρους στη χώρα, τα 2,6 εκατ. έχουν εγγραφεί στην διαδικασία της εκ των προτέρων ψηφοφορίας.

Τα αποτελέσματα της πρόωρης ψηφοφορίας δεν θα αποκαλυφθούν παρά μόνο μετά το πέρας της διαδικασίας του Ιουλίου.

Σκληρή μάχη αναμένεται να δώσουν το Δημοκρατικό κόμμα και το Κόμμα Για Τους Ταϊλανδούς (Pheu Thai Party, PTP), de facto ηγέτης του οποίου είναι ο εξόριστος, φυγόδικος πρώην πρωθυπουργός (2001-2006) Τάκσιν Σιναουάτρα, ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα.

Οι δημοσκοπήσεις φέρουν το PTP να προηγείται του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο στην Ταϊλάνδη στην μετεκλογική περίοδο να σχηματίζεται κυβέρνηση συνασπισμού που να μην περιλαμβάνει το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Περίπου 35.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στα 557 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα για να διατηρήσουν την τάξη και να φρουρήσουν τις κάλπες μετά το πέρας της ψηφοφορίας στις 15:00 τοπική ώρα.

Η εξαγορά ψήφων, κάτι συνηθισμένο στις εκλογές στην Ταϊλάνδη, αναμένεται να είναι εκτεταμένη και σε αυτές τις εκλογές. Έρευνα σε δείγμα 1.289 ψηφοφόρων που έγινε από το Εθνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης της Διακυβέρνησης αποκάλυψε ότι το 19,7% των ερωτηθέντων προσεγγίστηκαν για να πουλήσουν τις ψήφους τους τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook