Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, με τις αντικρουόμενες δηλώσεις και τα αντιφατικά δημοσιεύματα να κάνουν την εμφάνισή τους και χθες, ημέρα Σάββατο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, εμφανίστηκε ανήσυχος σε τηλεοπτική συνέντευξη η οποία μεταδόθηκε σε εθνικό δίκτυο για την υγεία του προέδρου, που απουσιάζει από τη χώρα του για σχεδόν τρεις εβδομάδες.

«Η μάχη που δίνει ο πρόεδρος Τσάβες για την υγεία του είναι η “μάχη των μαχών”, η μάχη για τη ζωή και το άμεσο μέλλον της πατρίδας μας. Αυτό είναι όλο που μπορούμε να πούμε στο λαό αυτή τη στιγμή», σημείωσε.

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και η ισπανόφωνη εφημερίδα «El Nuevo Herald», η οποία εκδίδεται στο Μαϊάμι των Η.Π.Α.. Επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του Ούγκο Τσάβες είναι κρίσιμη.

«Κρίσιμη, όχι στα πρόθυρα του θανάτου, αλλά κρίσιμη, μια περίπλοκη κατάσταση», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Ο 56χρονος πρόεδρος της Βενεζουέλας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση πριν από δύο εβδομάδες στην Κούβα όπου και φαίνεται να αναρρώνει. Σύμφωνα με επίσημες πηγές η εγχείριση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα απόστημα στην πύελο, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν.

«Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος αναρρώνει, με ισχυρή θέληση για ζωή και έντονη ενέργεια», σημείωσε από την πλευρά της η υπουργός Προεδρίας της Βενεζουέλας, Έρικα Φαρίας.

Νωρίτερα, την Παρασκευή ο λογαριασμός του προέδρου της Βενεζουέλας στον ιστότοπο Twitter ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα 20 ημερών. Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε μήνυμα που ανέφερε ότι «είμαι εδώ μαζί σας στην διάρκεια των σκληρών μαχών καθημερινά! Ως τη νίκη πάντοτε! Νικάμε! Και θα νικήσουμε!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook