Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 51 και 22 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. 

Αναζητείται ακόμα 46χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενη για τον ίδιο λόγο. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το βράδυ, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έρευνα σε αύλιο χώρο και σε παρακείμενη αποθήκη της οικίας των συλληφθέντων. 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι εντός ειδικά διαμορφωμένου χώρου σε παρακείμενη της οικίας αποθήκη, ήταν εγκατεστημένος εξοπλισμός καλλιέργειας φυτών κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας, όπου και καλλιεργούντο δενδρύλλια κάνναβης με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    Εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας (λαμπτήρες, προβολείς, ανεμιστήρες και λιπάσματα),
•    Είκοσι τρία (23) δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης (ύψους έως 3 μέτρα),
•    Τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης τα οποία είχαν εκριζωθεί (ύψους έως 3 μέτρα)

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook