Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου με τη συνδρομή και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, δύο Ηρακλειώτες ηλικίας 21 και 26 ετών και δύο ανήλικοι (16 και 13 ετών), κατηγορούμενοι για διακεκριμένες υποθέσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου των διαρρήξεων οχημάτων σε χώρους στάθμευσης και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω ημεδαποί, χθες  το βράδυ, κατά το χρόνο που είχαν διαρρήξει όχημα σε χώρο στάθμευσης (αφαίρεσαν μία γυναικεία τσάντα) ενώ ταυτόχρονα επιχείρησαν να διαρρήξουν ακόμη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι τέσσερις ημεδαποί συνελήφθησαν από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου που επενέβησαν και απέτρεψαν τη τέλεση των συγκεκριμένων παράνομων πράξεων, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, κατά το χρονικό διάστημα από 29.04.2015 έως και την 18.07.2015, είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο, ακόμη 28 κλοπές – διαρρήξεις σε οχήματα από τα οποία είχαν αφαιρέσει συνολικά, το χρηματικό ποσό πέντε χιλιάδων οκτακοσίων δεκαέξι (5.816) Ευρώ, επτά (7) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές – tablet, έντεκα (11) κινητά τηλέφωνα, δύο (2) ψηφιακές κάμερες, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook