Θρηνεί το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ τον άδικο χαμό του αρχιφύλακα Γιάννη Καλιντεράκη, ο οποίος βρήκε φριχτό θάνατο στη μεγάλη φωτιά στον Υμηττό, την περασμένη Παρασκευή.

Το απανθρακωμένο πτώμα του 47χρονου Αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκε σε μικρή χαράδρα στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη, πάνω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής.

Όπως όλα δείχνουν ο άτυχος άνδρας, ο οποίος είχε βγει για περπάτημα πριν ξεσπάσει η φωτιά, εγκλωβίστηκε από την “πύρινη λαίλαπα” και προσπάθησε να προφυλαχθεί σε αυτό το φυσικό ανάχωμα.

Πλην όμως, και όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε το πτώμα του 47χρονου, έχασε αρχικά τις αισθήσεις του από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις της πυρκαγιάς και στη συνέχεια απανθρακώθηκε.

Ο Γιάννης Καλιντεράκης, γέννημα θρέμμα του Πειραιά, ήταν Αξιωματικός καριέρας, ο οποίος όμως τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας με τη μέση του, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε απανωτές ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες, ενώ τελευταία είχε υποβληθεί και σε επέμβαση στη σπονδυλική στήλη.

Για το λόγο αυτό ελάμβανε αναρρωτικές άδειες και παράλληλα οι προϊστάμενοί του στην υπηρεσία, για να τον βοηθήσουν τον είχαν μεταθέσει σε υπηρεσία στις παιδικές κατασκηνώσεις της αστυνομίας.

Οι θεράποντες ιατροί του άτυχου αστυνομικού του είχαν συστήσει καθημερινό περπάτημα, προκειμένου να “δέσει” η μέση του και ο αρχιφύλακας, κάτοικος Ηλιούπολης, έκανε καθημερινά την άσκησή του στον Υμηττό, πάνω από το γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής.

Έτσι και το πρωί της Παρασκευής, πριν βέβαια ξεσπάσει η φωτιά, χαιρέτησε τη γυναίκα του και την κόρη του και πήρε το αυτοκίνητό του να πάει για την καθημερινή του βόλτα.

Πάρκαρε το αυτοκίνητο του στο γήπεδο της Ηλιούπολης, ενώ στο εσωτερικό του άφησε και το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια ανηφόρισε στα μονοπάτια του βουνού.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γιάννης Καλλιντεράκης μίλησε με τη σύζυγό του στο τηλέφωνο.

«Έχει φωτιά στο βουνό, αλλά μην ανησυχείς. Είμαι καλά και έρχομαι», της είπε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ωστόσο οι ώρες περνούσαν και ο 47χρονος δεν επέστρεφε στο σπίτι του ενώ η φωτιά στον Υμηττό γιγαντωνόταν από τους θυελλώδεις ανέμους.

Η “πύρινη λαίλαπα”, έκλεισε και εγκλώβισε σε ένα φονικό κλοιό τον άτυχο περιπατητή, ο οποίος βρήκε φριχτό θάνατο στις φλόγες.

Το απόγευμα της Παρασκευής πια, η σύζυγος του 47χρονου αστυνομικού απευθύνθηκε έντρομη στις αρχές, δηλώνοντας την εξαφάνιση του άνδρα της.

Ομάδα της ΕΜΑΚ, αλλά και εθελοντές της ομάδας Υμηττού, άρχισαν εντατικές έρευνες, με αποτέλεσμα το μεσημέρι του Σαββάτου να ολοκληρωθεί η τραγωδία με την ανεύρεση του απανθρακωμένου πτώματος, του Γιάννη Καλιντεράκη… 

(newsit.gr – newsbeast.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook