Σεμινάριο Ελληνικών παραδοσιακών χορών, για νέους και ενήλικες, διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα της Punta Arenas, στη Χιλή. Τα μαθήματα, που στηρίχθηκαν από το ΣΑΕ της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, δίδαξε η ομογενής χοροδιδάσκαλος, Μαργαρίτα Ραπανάκη. Στα πρωινά και εσπερινά τμήματα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν ελληνικούς χορούς, και βέβαια το «Συρτάκι» του Ζορμπά.

Το σεμινάριο αυτό ενδυναμώνει την Ελληνική Κοινότητα της Punta Arenas και συγχρόνως την ελληνική πολιτιστική παρουσία στην περιοχή των Στενών του Μαγγελάνου, επισημαίνει η πρόεδρος της κοινότητας, Ελένη Μπουρνά. Μεταφέρει, επίσης, τον ενθουσιασμό όλων από την ίδρυση του συγκροτήματος ελληνικών παραδοσιακών χορών, που σύντομα θα είναι σε θέση να κάνει εμφανίσεις, με πρώτη την πόλη της Punta Arenas.

Σημειώνεται, ότι η κα Ραπανάκη μαζί με την Μαριαλούς Κωστακόπουλος, από την Αργεντινή, φιλοξενήθηκαν το περασμένο έτος από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, για 40 ημέρες στην πόλη του Βόλου, όπου παρακολούθησαν μαθήματα παραδοσιακών χορών και γλώσσας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook