Οι θεατές μέτρησαν αντίστροφα, ξέσπασαν σε επευφημίες και το Στάδιο φωτίστηκε από πυροτεχνήματα, καθώς ξεκίνησε η τελετή έναρξης των Special Olympics 2011. Την είσοδό τους στο στάδιο έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος του κινήματος των Special Olympics Τιμ Σράιβερ και η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Κατόπιν ακολούθησε εντυπωσιακό μουσικό δρώμενο με εθελοντές-ερμηνευτές από την Κρήτη με πύλινους αμφορείς και πυροτεχνήματα, στο οποίο συμμετείχε ο πρωταθλητής της άρσης βαρών των Special Olympics Πρ. Πιατόπουλος.

Από νωρίς το απόγευμα είχε ξεκινήσει η προσέλευση του κόσμου στο Καλλιμάρμαρο και στις κερκίδες βρέθηκαν εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες για να παρακολουθήσουν την τελετή και να χειροκροτήσουν τους 10.000 αθλητές με τα μέλη των αποστολών τους από 183 χώρες του κόσμου. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η σύζυγος του αντιπροέδρου της Αμερικής, Τζιλ Μπάιντεν και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο.

Το pre-show της τελετής έναρξης παρουσίασαν ο ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης με την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου και τον αθλητή ιστιοπλοΐας, Γιάννη Στρατηγόπουλο. Μουσικά συγκροτήματα «ζέσταναν» την ατμόσφαιρα, προετοιμάζοντας τους θεατές για το μεγάλο γεγονός της τελετής έναρξης. Τη σκυτάλη πήραν διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η Βανέσα Γουίλιαμς και ο Μάριος Φραγκούλης. Τη μουσική επένδυση της βραδιάς ανέλαβε ο ζωντανός θρύλος της μουσικής Στίβι Γουόντερ, και ο τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο ο οποίος μαζί με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη ερμήνευσαν σε παγκόσμια πρώτη μετάδοση το ειδικά γραμμένο από τον Στέφανο Κορκολή, επίσημο τραγούδι των αγώνων.

Ειδικές παρουσιάσεις έκαναν η Μαρία Μενούνος και η Κινέζα ηθοποιός Ζανγκ Ζιγί.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook