Με αργούς ρυθμούς κινείται η αγορά στο Ρέθυμνο και οι ακυρώσεις, η χαμηλή καταναλωτική διάθεση των επισκεπτών της πόλης, οι οικονομικές συνθήκες και τα νέα μέτρα, προβληματίζουν τους εμπόρους της πόλης., οι οποίοι αναρωτιούνται για το πώς θα κυλήσει το επόμενο διάστημα η αγορά.

Τα χίλια καταστήματα της πόλης και τα οχτακόσια περίπου της περιφέρειας, βρίσκονται σε κατάσταση επιστράτευσης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου του Νομού Μανόλης Ψαρουδάκης.

Μάλιστα, επισήμανε ότι «στην αγορά υπάρχουν επιχειρήσεις με μηδενικούς τζίρους, και επαγγέλματα τα οποία αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα. Και αναφέρομαι στην οικοδομή, τα επαγγέλματα που πλαισιώνουν την οικοδομική δραστηριότητα, τους εισαγωγείς αυτοκινήτων, τα εμπορικά καταστήματα ένδυσης υπόδησης και τα καταστήματα μικροαντικειμένων και ειδικών τροφίμων».

Σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου, τα τουριστικά καταστήματα, κυρίως της παλιάς πόλης και των όμορων περιοχών, έχουν πτώση που φθάνει μέχρι και 50%, ενώ είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό χρήσης πιστωτικών καρτών.

Παρά τα προβλήματα τον μήνα Ιούλιο, δεν υπήρξε πτώση στον τουρισμό στο Ρέθυμνο – όμως οι τουρίστες είναι, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας. Μάλιστα, αρκετοί τους χαρακτήρισαν ως «τουρίστες των προσφορών και των χαμηλών ταξιδιωτικών πακέτων».

«Οι περισσότεροι πελάτες μας, μας λένε πως αναβάλουν να αγοράσουν κάτι που χρειάζονται, ακόμα και στην περίοδο των εκπτώσεων», λέει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook