Την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής και την απομάκρυνσή της από τη λογική της υπέρμετρης φορολογίας επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του, λέγοντας πως το «κλίμα κατήφειας» πρέπει να ανατραπεί με «χαραγμένα με σοβαρότητα στοιχεία μίας διαφορετικής πολιτικής».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέστη την Κυριακή στο ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι και συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Πύλης.

«Υπάρχει ένα καλύτερο αύριο. Το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετωπίζω σε όλη την Ελλάδα είναι η κατήφεια, είναι η αίσθηση της κατάθλιψης, είναι αυτό το οποίο δεν συνάδει , δεν πάει με τους Έλληνες. Αυτό πρέπει να ανατραπεί και την ελπίδα, την δίνεις μόνο όταν έχεις συγκεκριμένα , χαραγμένα με σοβαρότητα στοιχεία μιας διαφορετικής πολιτικής, η οποία ταυτόχρονα αναγνωρίζει το μεγάλο πρόβλημα» τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΝΔ .

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη επισημαίνοντας πως περιέγραψε μια πραγματικότητα «η οποία για παράδειγμα δεν αντέχει ως οικονομία πάνω σε μια υπερφορολογημένη χώρα, σε μια αγορά στεγνή, σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα έχει φτάσει στο μηδέν, ότι δεν σηκώνει σε αυτή την ύφεση την τεράστια να ζητάς να πάρεις και άλλους φόρους γιατί και να τους ζητήσεις δεν θα τους βρεις. Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

«Και για αυτό το λόγο», συνέχισε, «χρειάζεται να υπάρχει στον απλό τον Έλληνα η συνειδητοποίηση ότι κάνουμε το καθήκον μας αλλά και ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Και ότι ως εκ τούτου, θα πρέπει να παραμένουμε σταθεροί στη λύση που ο καθένας προτείνει».

«Εμείς την έχουμε με το Ζάππειο 2 και με μία τοποθέτηση πλήρη και κοστολογημένη για την έξοδο από την κρίση» είπε ο Αντ.Σαμαράς, «και μένουμε σε αυτή τη θέση γιατί γνωρίζουμε ότι είναι η μόνη εναλλακτική οδός για να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο. Αυτή τη μάχη δίνουμε αλλά σε αυτή δεν μπορούμε να είμαστε μόνοι μας. Σας θέλουμε μαζί για αυτό το λόγο ζητάμε εθνική ενότητα, ομοψυχία σοβαρότητα ώστε να έχουμε και αξιοπρέπεια ως λαός αλλά και ελπίδα να δώσουμε στα νέα τα παιδιά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας νωρίτερα στις εκδηλώσεις των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι, είχε αναφερθεί με θερμά λόγια στην πορεία και την ιστορία των Σαρακατσαναίων χαρακτηρίζοντάς τους ως σημαιοφόρους της εργατικότητας, της εντιμότητας και της αξιοπρέπειας.

«Πάνω σε αυτές τις λέξεις συνεχίζουμε τον αγώνα μας με σοβαρότητα , με αξιοπρέπεια, με ελπίδα για το αύριο» δήλωσε ο Αντ.Σαμαράς.

Αναφερόμενος επίσης στα προβλήματα της Θεσσαλίας, είπε πως «[αρακολουθούμε τα προβλήματα, παρακολουθούμε το θέμα το αγροτικό, τις μειωμένες και καθυστερημένες αποζημιώσεις, παρακολουθούμε το πρόβλημα της μεταφοράς νερού με τον Αχελώο, τα ζητήματα που ακουμπούν το κάθε σπίτι, έχουμε ανθρώπους που αποτυπώνουν ακριβώς το πρόβλημα της κάθε περιοχής, αλλά είναι διαφορετικό να σου τα λένε και διαφορετικό να τα βλέπεις».

 

in.gr