Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την αραβική προσφυγική κρίση, υποστηρίζει η ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστίας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες, Αngelina Jolie, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της Μάλτας.

«Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να παράσχει μεγαλύτερη υποστήριξη. Οι άνθρωποι τρέχουν για να σωθούν. Όλοι θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα και να τα κάνουν καλύτερα» είπε η Jolie, μιλώντας στην εφημερίδα «Sunday Times».

Η ηθοποιός συναντήθηκε και μίλησε με πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα κράτησης της Μάλτας. Η ίδια μένει προσωρινά στο νησί μαζί με τον σύζυγό της, Brad Pitt, ο οποίος γυρίζει στη Μάλτα τη νέα του ταινία.

Καθώς πολλοί ηγέτες χωρών που συνορεύουν με τις δοκιμαζόμενες αραβικές χώρες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον αριθμό των προσφύγων, η Jolie ζήτησε από τους πολιτικούς να επιλέγουν πιο προσεκτικά τις εκφράσεις του. «Οι άνθρωποι που πραγματικά υποφέρουν είναι οι πρόσφυγες, τα παιδιά που σκοτώνονται, και όχι οι χώρες που αναρωτιούνται πόσους θα πρέπει να παραλάβουν, αυτές δεν είναι θύματα. Στη Λαμπεντούζα οι Αρχές θα πρέπει να περηφανεύονται, επειδή σώζουν αυτούς τους καλούς ανθρώπους. Γιατί να επικεντρώνονται στα αρνητικά;» είπε χαρακτηριστικά.