Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ένας Νορβηγός τουρίστας που τραυματίστηκε από πέτρα την ωρα που περνούσε το \”Φαράγγι της Σαμαριάς\”

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 11 σήμερα το πρωί, όταν αποκολήθηκε μια πέτρα από το Φαράγγι και έπεσε στο κεφάλι του 60χρονου τουρίστα που ευτυχώς φορούσε καπέλο και η πέτρα δεν τον χτύπησε σοβαρά.

Ωστόσο την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο μπροστά, έπεσε μια πέτρα βάρους 30 κιλών περίπου που αν χτυπούσε τον οποιονδήποτε η κατάληξη θα ήταν πολύ διαφορετική.

Με τραυμαστιμένο το κεφάλι και με τη βοήθεια των φυλάκων που είχαν βάρδια στον Εθνικό Δρυμό, ο 60χρονος οδηγήθηκε στην έξοδο του Φαραγγιού και με καραβάκι έφτασε στα Σφακιά. Απο εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής στην οποία μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους.

Το flashnews.gr επικοινώνησε με τον κ. Νίκο Φωτάκη, Τμηματάρχη Προστασίας και Διαχείρισης Δασών Χανίων, ο οποίος δήλωσε με έμφαση ότι τέτοιου είδους περιστατικά αναμένονται στο Φαράγγι, ωστόσο το πάγιο αίτημα να υπάρχει γιατρός στον Εθνικό Δρυμό δεν έχει ικανοποιηθεί.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει \”είμαστε ακάλυπτοι\” προσθέτοντας ότι ειδικά το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες αυξάνονται, θα αυξάνονται επίσης και οι πιθανότητες για την εμφάνιση έκτακτων ιατρικών περιστατικών που θα πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook