Τα βραβεία των αναγνωστών του δημοφιλούς ταξιδιωτικού site Conde Nast Traveler ανέδειξαν τις 12 καλύτερες παραλίες που βρίσκονται σε ευρωπαϊκά νησιά. Νησιά της Ισπανίας, της Κροατίας, της Ιταλίας, της Αγγλίας αλλά και της Ελλάδας βρίσκονται στη λίστα.

Μάλιστα, 5 πανέμορφες παραλίες που βρίσκονται σε ελληνικά νησιά, εκ των οποίων η μια στην Κρήτη,  κατάφεραν να ξεχωρίσουν!

Πιο συγκεκριμένα, η παραλία του Μπάλου στα Χανιά καθώς και θάλασσες σε Σκιάθο, Κέρκυρα, Θάσο, Μύκονο προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις των αναγνωστών

Διαβάστε ποια είναι τα 10 νησιά που διαθέτουν τις καλύτερες παραλίες:

1. Menorca, Ισπανία

Ήρεμη και αναλλοίωτη, έχει παραλίες που είναι σαν να βγήκαν από καρτ ποστάλ. Οι παραλίες της διαθέτουν τα πιο κρυστάλλινα, καθαρά νερά που θα συναντήσετε. Cala Macarelleta είναι ίσως η καλύτερη από τις παραλίες, περιβάλλεται από πεύκα, κρυμμένους κολπίσκους και σίγουρα αξίζει τον κόπο!

2. Σκιάθος

Η παραλία Λαλάρια είναι γνωστή για τα ολοστόγγυλα λευκά βότσαλα και είναι προσβάσιμη μόνο με σκάφος. Το απόγευμα υπάρχει φυσική σκιά από τους λόφους που περιβάλλουν αυτόν τον μικρό παράδεισο.  Οι υποβρύχιες καμάρες εντυπωσιάζουν τους κολυμβητές.

3. Νησιά North Frisian, Γερμανία

Τεράστιες παραλίες με άμμο και όμορφα χωριά προσελκύουν επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες. Το λιγότερο γνωστό Amrum έχει την μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης που εκτείνεται κατά 10 μίλια.

4. Ίμπιζα, Ισπανία

Για να ολοκληρώσετε την επίσκεψη στο νησί των πάρτυ, πρέπει να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα στην παραλία Benirrás, απέχει 10 λεπτά με αυτοκίνητο από το Σαν Μιγκέλ. Ο σχηματισμός βράχων Cap Bernat (γνωστός ως «το χέρι του Θεού») θα σας εντυπωσιάσει.

5. Θάσος

Για μια μοναδική βουτιά, επισκεφθείτε την φυσική πισίνα Γκιόλα. Πρέπει να περπατήσετε για 10 λεπτά. Αλλά αξίζει τον κόσμο, επίσης μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμα 33 παραλίες, όπως οι κοντινές Αστρίς και Ψιλή άμμος.

6. Μαγιόρκα, Ισπανία

Οι περισσότεροι όταν σκέφτονται την Μαγιόρκα, φαντάζονται ατελείωτα ξενοδοχεία με πολλούς τουρίστες, όμως το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων, έχει πολλές ειδυλλιακές παραλίες για κολύμβηση και ηλιοθεραπεία. Κάτω από το βουνό Τραμουντάνα, που είναι άκρως εντυπωσιακό, θα βρείτε την σικάτη παραλία Deia. Αν και θα πρέπει να περπατήσετε, έχει φανταστικά νερά και όμορφα σημεία για φαγητό.

7. Μύκονος

Η παραλία στο Super Paradise είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όμως τα λιγότερο πολυπληθή μέρη όπως ο Άγιος Ιωάννης και η μικρή παραλία Γλυφάδα θα σας αποζημιώσουν.

8. Νησιά Scilly, Αγγλία

Κρυστάλλινα νερά, άμμος και όμορφο κλίμα. Η παραλία Par στο St. Martin, ένα από τα ακατοίκητα νησάκια κοντά στην ακτή της Κορνουάλης, είναι ένα φοβερό εύρημα.

9. Κρήτη

Η παραλία του Μπάλου, είναι εύκολα προσβάσιμη. Η λευκή και ροζ άμμος και τα απίστευτα τυρκουάζ νερά της λιμνοθάλασσας έχουν κάνει το συγκεκριμένο μέρος, ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της Κρήτης και της Ελλάδας.

10. Χβαρ, Κροατία

Για μια ήρεμη απόδραση επιλέξτε την παραλία Uvala Dubovica. Ένα πανέμορφο αρχοντικό του 17ου αιώνα βρίσκεται στο ένα άκρο του όρμου, ενώ πεύκα για ίσκιο βρίσκονται στο άλλο.

11. Σαρδηνία, Ιταλία

Cala Goloritzè

Η Cala Goloritzè είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού. Είναι πολύ μικρή αλλά τόσο όμορφη με απόκρημνες πλαγιές, άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Είναι τόσο μοναδική που μπήκε στη λίστα της UNESCO το 1995.

12. Κέρκυρα

Το Aκρωτήριο «Δράστης» είναι κρυμμένο σε ένα πανέμορφο δασώδες τοπίο στο βόρειο τμήμα του νησιού. Η χερσόνησος είναι διάσπαρτη με μικρές παραλίες, προσβάσιμες είτε με τα πόδια είτε με κάποιο σκάφος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook