Βαρομετρικό χαμηλό στην αγορά του Ηρακλείου από την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου μέχρι και σήμερα με τους καταναλωτές να είναι επιφυλακτικοί στο να προχωρήσουν σε αγορές. Παρά το γεγονός ότι οι εκπτώσεις κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά η κίνηση στην κεντρική αγορά της πόλης είναι περιορισμένη μία εξέλιξη που εντείνει τον προβληματισμό στις τάξεις τοπικών φορέων και επιχειρηματιών λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις στελεχών της τοπικής αγοράς η πτώση στην αγοραστική κίνηση αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και στο 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το σκηνικό ύφεσης που έχει διαμορφωθεί στο λιανικό εμπόριο είναι πλέον πολύ δύσκολο να ομαλοποιηθεί με φόντο πάντα τον περιορισμό στις συναλλαγές που αποτρέπουν τους καταναλωτές να στηρίξουν το λιανικό εμπόριο.

”Καλούμε τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά και να προμηθευτούν ποιοτικά προιόντα τα οποία πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές” επισημαίνει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης.

”Είναι μία δύσκολη περίοδος για το λιανικό εμπόριο. Η βιωσιμότητα δεκάδων επιχειρήσεων στο κέντρο της πόλης βρίσκεται στον αέρα και πλέον είναι αναγκαία όσο ποτέ η στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας”, τονίζει ο οικονομικός επόπτης του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Βύρων Δοκιμάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook