Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου δεν έχει στη διάθεσή του κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ, πάσχει από καρκίνο, γράφουν σήμερα οι εφημερίδες Αλ-Αχράμ και Αλ-Μάσρι Αλ-Γιομ.

Την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος του Μουμπάρακ, Φαρίντ αλ-Ντιμπ, είχε διαβεβαιώσει ότι ο πρώην πρόεδρος πάσχει από καρκίνο στο στομάχι και ότι \”οι όγκοι πολλαπλασιάζονται\”.

\”Το υπουργείο Υγείας δε διαθέτει κανένα επιστημονικό έγγραφο που να λέει ότι ο πρώην πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ έχει καρκίνο\”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αμπντελχαμίντ Αμπάζα, τον οποίο επικαλούνται οι εφημερίδες. \”Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στη Γερμανία\”, πρόσθεσε ο υφυπουργός, χαρακτηρίζοντας \”σκοτεινή\” αυτή την υπόθεση.

Ο 83χρονος Μουμπάρακ χειρουργήθηκε το Μάρτιο του 2010 σε κλινική της Χαϊδελβέργης, επισήμως για να του αφαιρεθεί ένας πολύποδας από το δωδεκαδάκτυλο και για προβλήματα που παρουσίαζε στη χολή.

Κυκλοφορούσαν ευρέως φήμες ότι έπασχε από καρκίνο, αλλά οι δηλώσεις του Φαρίντ ελ-Ντιμπ ήταν η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ-Μάσρι Αλ-Γιομ Γερμανοί γιατροί, μεταξύ των οποίων και αυτός που χειρούργησε το Μουμπάρακ πέρσι, αναμένεται σήμερα να τον επισκεφθούν στο νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ όπου νοσηλεύεται για να διαπιστώσουν αν όντως πάσχει από καρκίνο.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook