Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις ελληνικές διωκτικές αρχές επείγον ενημερωτικό έγγραφο που στάλθηκε τις τελευταίες ώρες από την ΕΥΠ (ύστερα από συνεργασία και με ξένες υπηρεσίες) για την παρουσία  στην χώρα μας τουλάχιστον 4-5 υπόπτων για συμμετοχή στον ISIS, οι οποίοι φέρεται να έχουν διαβατήρια από την Σαουδική Αραβία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι ύποπτοι «τζιχαντιστές» ήλθαν στην Ελλάδα αεροπορικώς και έχει ζητηθεί κατεπειγόντως ο εντοπισμός τους.

Οι πρώτες έρευνες πάντως -κατά ορισμένες πληροφορίες έχει συμμετάσχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία- έχουν αποβεί άκαρπες. Έλεγχος έγινε στις λίστες επιβατών από πτήσεις από την Μέση Ανατολή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη που έχουν γνώση του θέματος «στα στοιχεία που δόθηκαν και από την ΕΥΠ, δεν υπάρχουν τα πλήρη ονόματα των υπόπτων, ενώ καταγράφεται η ηλικία τους.

» Η έρευνα παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τους αναφερόμενους τζιχαντιστές και πόσο βάσιμοι είναι οι σχετικοί φόβοι για την παρουσία στην χώρα μας και τη δράση τους.

» Δεν φαίνεται ωστόσο μια απλή υπόθεση αναφοράς τζιχαντιστών στην χώρα μας. Οφείλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω του συνεχούς φόβου αλλά και της πίεσης των ξένων υπηρεσιών για ένοπλα κτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ χαρακτήριζαν «φαιδρή» την περίπτωση ενός υποτιθέμενου τζιχαντιστή που  είχε συλληφθεί προ μερικών ημερών στην Μυτιλήνη, ο οποίος στη συνέχεια υποστήριξε ότι είναι υπερκατασκοπος του Ιράν. 

Τα ίδια στελέχη μιλούν για «έναν μυθομανή με ψυχολογικά προβλήματα που πολλές φορές έχει αναπτύξει διάφορες θεωρίες σε σχέση με την υποτιθέμενη δράση του και από τις οποίες καμία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα». 

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook