Στάση αναμονής κρατά η εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης όσον αφορά τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργείου παιδείας για τοποθετήσεις μόνιμων δασκάλων και καθηγητών στα σχολικά συγκροτήματα του νησιού προκειμένου να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό με στόχο να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά.

Στις τάξεις των εκπαιδευτικών κυριαρχεί το αίσθημα του προβληματισμού και τις ανησυχίας καθώς το πλάνο ενίσχυσης με επιπλέον προσωπικό της δημόσιας παιδείας βρίσκεται στον αέρα με φόντο και τα επώδυνα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής τα οποία καλείται να πάρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές.

”Θα υπάρχουν σχολεία τον Σεπτέμβριο που είτε δεν θα ανοίξουν καθόλου είτε θα λειτουργούν με το μισό προσωπικό που θα πρέπει να έχουν. Το τοπίο διαμορφώνεται από δυσσοίωνο έως τραγικό. Ο υπουργός μας είπε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το χρόνο πραγματοποίησης των μόνιμων διορισμών,” τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Νίκος Καζαντζάκης Μανώλης Μπελαδάκης.

Μετά από μία σαιζόν κατά την διάρκεια της οποίας η πλειονότητα των σχολικών συγκροτημάτων του νησιού υπολειτούργησε, οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία των σχολείων και ζητούν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για 4.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και για την τοποθέτηση του απαραίτητου αιρθμού αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν τα 25.000 κενά που καταγράφονται στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι εξαγγελίες για μόνιμους διορισμούς φαίνεται να έχουν μπει στο ψυγείο με φόντο πάντα την συμφωνία της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους καθώς το τοπίο στο μέτωπο των πιστώσεων για την δημόσια παιδεία παραμένει θολό. Η ανάγκη κάλυψης των κενών κρίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη προκειμένου να διασφαλιστεί και το επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook