Για 33η ημέρα και για πέμπτη Κυριακή, οι «Αγανακτισμένοι», πιστοί στο ραντεβού τους, βρέθηκαν και την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος έξω από το κτίριο της Βουλής.

Φωνάζοντας συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του Μνημονίου και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενώ προετοιμάζονται για πιο δυναμικό «παρών» κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη και την Τετάρτη, με στόχο την ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Εν τω μεταξύ, στις 19:00 το απόγευμα και για περισσότερο από μία ώρα, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», απέκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του μετρό Συντάγματος, εμποδίζοντας τους επιβάτες να ακυρώνουν τα εισιτήρια τους.

«Καυτή» πολιτική εβδομάδα ξεκινά με τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, και τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Τρίτη. Οι κρίσιμες ψηφοφορίες θα διεξαχθούν την Τετάρτη και Πέμπτη αντιστοίχως.

Η πλατεία Συντάγματος θα γίνει το επίκεντρο των αντιδράσεων, όπου τους «Αγανακτισμένους» θα συναντήσουν οι διαδηλωτές των συνδικάτων και σωματείων, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους με την 48ωρη γενική απεργία της Τρίτης και της Τετάρτης.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook