Το κατώφλι της εισαγγελίας πέρασε σήμερα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για την υπόθεση της άγριας επίθεσης σε βάρος του αντιδημάρχου Πέτρου Ινιωτάκη, από αγνώστους που τον χτύπησαν με λοστό σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλειου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υποβολή στην Εισαγγελία υπομνήματος για την εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης  αλλά και για την επισήμανση σοβαρών ελλείψεων στο προανακριτικό έργο της αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για “κυκλώματα συμφερόντων” που κρύβονται πίσω από την επίθεση ενώ άφησε σαφείς αιχμές για την προανάκριση που διεξήγαγε η ελληνική αστυνομία, αφήνοντας όπως επεσήμανε αναξιοποίητα “σοβαρά ευρήματα που υπάρχουν στην δικογραφία όπως το βίντεο κατά τη στιγμή της επίθεσης”.

Η δήλωση του κ. Κωνσταντόπουλου έχει ως εξής:

“Μαζί με τον κ. Απόστολο Ξυριτάκη έχουμε αναλάβει την υπόθεση του Πέτρου Ινιωτάκη, αντιδημάρχου Ηρακλείου.

Κατέβηκα στο Ηράκλειο προκειμένου να επισκεφθώ την εισαγγελία μετά την υποβολή της δικογραφίας από την αστυνομία για δικαστική προανάκριση. Θεωρώ ότι η απόπειρα εξοντωτικού εκφοβισμού κατά του Πέτρου Ινιωτάκη, είναι ενέργεια κυκλωμάτων συμφερόντων. Μου κάνει εντύπωση ότι η αστυνομική προανάκριση δεν αξιοποίησε σοβαρά ευρήματα που υπάρχουν στη δικογραφία, όπως λόγου χάρη ένα  video κατά τη στιγμή της επίθεσης. 

Δεν αξιοποιήθηκαν και πληροφορίες για την εξυχνίαση αυτής της υπόθεσης. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται απλώς για αδυναμία διαλεύκανσης της υπόθεσης, πιστεύω ότι ίσως είναι αδράνεια, προκειμένου να ερευνηθεί η συγκεκριμένη υπόθεση συστηματικά και σε βάθος. Θέλω να πιστεύω ότι δεν αξιοποιήθηκαν σωστά και δεν ερευνήθηκαν συστηματικά δηλώσεις τις οποίες είχε κάνει ο κ. Πέτρος Ινιωτάκης, πριν και μετά την επίθεση που δέχτηκε, για φωτογραφικές διατάξεις στο διαγωνισμό ως προς τη λειτουργία του εργοστασίου βιοξήρανσης απορριμάτων.

Στην εισαγγελία θα καταθέσουμε συγκεκριμένο υπόμνημα με το οποίο θα επισημαίνουμε ποια θέματα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω καθώς επίσης θα επισημάνουμε τις ελλείψεις και τις πλημμέλειες της αστυνομικής προανάκρισης. Θα υποβληθούν επίσης και συγκεκριμένα αιτήματα και θα γίνουν και οι αντίστοιχες παραστάσεις. Είδα σήμερα την αναπληρώτρια της προϊσταμένη της εισαγγελίας, θα δω μετά το τέλος της αδείας της και την προϊσταμένη της εισαγγελίας πλημμελειωδικών.  

Η επίθεση κατά του κ. Πέτρου Ινιωτάκη είναι δημοσίου ενδιαφέροντος υπόθεση, αφορά το κοινό συμφέρον του Δήμου Ηρακλείου και της κοινωνίας των πολιτών. Είναι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος να μένουν ανεξυχνίαστες τέτοιες υποθέσεις”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook