Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Αριστερή Πλατφόρμα λίγες ώρες μετά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στην Πολιτική Γραμματεία για διεξαγωγή συνεδρίου και μάλιστα πολύ σύντομα.

Στην εκδήλωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- το «παρών» αρκετοί  βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Δ.Στρατούλης, η Δ.Χαραλαμπίδου, ο Γ.Μηλιός, ο Κ.Ήσυχος, ο Γ.Κριτσωτάκης, o K.Λαπαβίτσας κ.ά. Παρών ήταν και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και κάθισε δίπλα στον κ. Λαφαζάνη (φωτογραφία).

Σε εκδήλωση στο γήπεδο του Πανελληνίου, με τίτλο «Το όχι δεν ηττήθηκε συνεχίζουμε» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, άσκησε κριτική στις κυβερνητικές επιλογές, με αναφορά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

«Το “όχι” έγινε ένα φωτεινό ορόσημο που κανένας δεν μπορεί να σκιάσει ή και να σβήσει. Αυτό το νέο “όχι” του λαού μας μπορεί η κυβέρνηση την εβδομάδα που ακολούθησε να το παραμέρισε, αυτό όμως καθόλου δεν σημαίνει ότι αυτό το όχι νικήθηκε και ότι ο λαός μας το μετέτρεψε τάχα σε “ναι”» δήλωσε.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως το 62% δεν ήταν «απλώς μια κυριακάτικη λαϊκή μπόρα που πέρασε» και πρόσθεσε:

«Κάνουν μέγα λάθος όσοι νομίζουν ότι το “όχι” αυτό ήταν μια παροδική, εφήμερη, λαϊκή έκρηξη που μπορεί να χειραγωγηθεί από τα πάνω. Αυτό το “όχι” εξέφρασε την ανάγκη του λαού για αξιοπρέπεια και την ελπίδα να δει την πατρίδα μας ανεξάρτητη».

«Ο Πανελλήνιος είναι πολύ μικρός για να χωρέσει το μεγάλο “όχι” που θέλουμε να πούμε ξανά και θα το πούμε μέχρι το τέλος», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Τα υπουργεία και οι βουλευτικές έδρες δεν είναι αυτοσκοπός», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «αποτελούν το μέσο επίτευξης των στόχων μας».

Όπως κατήγγειλε ο κ. Λαφαζάνης, «το “όχι” στη βουλή προκάλεσε τον πόλεμο σε βάρος μας, εκτιμώντας ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί με φρενήρεις ρυθμούς».

«Μας πολεμούν και θα τους πολεμήσουμε με δημοκρατικά μέσα» υποστήριξε παράλληλα, καταγγέλλοντας ότι «δεχθήκαμε πόλεμο από ξένα και εγχώρια κέντρα».

Εν συνεχεία, αναρωτήθηκε ποιοι υποσκάπτουν τον πρόεδρο. «Eμείς που δείχνουμε έναν δρόμο συμβατό ή όσοι οδηγούν το κόμμα σε μετάλλαξη» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις συκοφαντίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook