Την αλληλεγγύη του  στους διωκόμενους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που κλήθηκαν σε προανάκριση για την μαθητική κινητοποίηση που έγινε στις 28 Οκτωβρίου 2010, εκφράζει με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα παρακάτω:

\”Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που κλήθηκαν σε προανάκριση για την μαθητική κινητοποίηση που έγινε στις 28 Οκτωβρίου 2010. Θεωρούμε απαράδεκτο να διώκεται η συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Η ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων συμβάλλει μόνο στην περαιτέρω αποξένωση της νεολαίας από το πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα, μιας νεολαίας που ήδη περιθωριοποιείται με τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, με τη γενίκευση της μαύρης και ελαστικής εργασίας, με την καθιέρωση του δεκάωρου (!), μιας νεολαίας που ωθείται να μεταναστεύσει σε άλλη χώρα, με την αδιέξοδη πολιτική λιτότητας που ασκείται στα πλαίσια του μνημονίου και της τρόικας.

Με αυτή τη νεολαία θα έπρεπε να συζητάμε, να της δίνουμε σχολεία αντί να τα κλείνουμε, σχολεία όπως πρέπει να είναι κι όχι ερείπια και υπόγεια, θα έπρεπε να της δίνουμε δουλειά και όραμα για το μέλλον και όχι μηνύσεις και δικαστήρια. Να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας έμπρακτα στους διωκόμενους μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς και με την παρουσία μας στα Δικαστήρια των Χανίων, το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2011\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook