Μία “όμορφη εικόνα” βλέπει ο επισκέπτης παραπλεύρως του ποταμού Μορώνη στην Σούδα, καθώς και στην παραλία στις εκβολές του ποταμού.

Ορισμένα από τα ξύλινα καλαθάκια σκουπιδιών που βρίσκονται στο μονοπάτι και μπροστά από την παραλία είναι γεμάτα, ενώ διάφορα σκουπίδια και μπάζα διακοσμούν το σημείο, δίνοντας στους επισκέπτες μία εικόνα εγκατάλειψης.

Μάλιστα ακριβώς στην είσοδο του μονοπατιού υπάρχει ένας πράσινος κάδος σκουπιδιών μέσα στον ποταμό, εικόνα που ίσως να είναι η χειρότερη όλων και η οποία δημιουργεί και την απορία πως οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν τον έχουν μαζέψει, αφού οι υπόλοιποι κάδοι που είναι στην ξηρά, είναι άδειοι, που σημαίνει ότι η υπηρεσία καθαριότητας περνάει από το σημείο.

Θυμίζουμε ότι η περιοχή του ποταμού Μορώνη είναι υδροβιότοπος και μάλιστα είχε γίνει και αντικείμενο διαξιφισμών προεκλογικά ανάμεσα στην Παράταξη του Μ. Σκουλάκη και την Δημοτική Παράταξη του Τάσου Βάμβουκα, με τον δεύτερο να υποστηρίζει ότι η τότε Δημοτική αρχή δεν φρόντιζε την περιοχή. Τελικά και η τωρινή Δημοτική αρχή συντονίστηκε στο «ίδιο μήκος κύματος». 

Για το παραπάνω ζήτημα μας ήρθε σχετική απάντηση από το Δήμο Χανίων:

“Αν και η περιοχή του Μορώνη ανήκει εν μέρει στην δικαιοδοσία του Δήμου Χανίων (ένα μεγάλο τμήμα ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο του νομού ως παράκτια ζώνη), συνεργεία καθαριότητας του Δήμου έχουν ήδη ξεκινήσει τον καθαρισμό της περιοχής η οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο. 

Όσον αφορά τον κάδο ο οποίος βρίσκεται πεταμένος μέσα στον ποταμό, η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει εντοπίσει συγκεκριμένο άτομο το οποίο επανειλημμένα έχει προβεί στην ρίψη του εντός του ποταμού και έχει προβεί σε συστάσεις στο ίδιο και την οικογένειά του προκειμένου να μην επαναληφθεί. Θα γίνει προσπάθεια να βγει ο κάδος αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία λόγω του λασπώδους εδάφους. 

Όσον αφορά τέλος τον εξωραϊσμό της λεωφόρου Σούδας, αυτός είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει την Κυριακή από συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου”. 

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες από το σημειό.

Φροντίδα χρείαζεται και η Λ. Σούδας

Οι δύο φωτογραφίες παρακάτω είναι από την κατάσταση που υπάρχει σε ένα μεγάλο τμήμα της Λ. Καραμανλή (Λ. Σούδας), όπου στην μία από τις πύλες εισόδου της πόλης, στα πλαϊνά του δρόμου έχουν φυτρώσει χόρτα, ενώ από τα φυτά στα δεξιά του πεζοδρομίου γίνεται δύσκολη και η πρόσβαση των πεζών. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook