Η Δ/νση Δασών Χανίων, λαμβάνοντας υπόψη τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες (Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή) σύμφωνα με τις οποίες αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, ενημερώνει τους επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς ότι θα πρέπει  να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν επιπλέον μέτρα  για την προστασία τους με στόχο την αποφυγή περιστατικών ηλίασης και θερμοπληξίας (ελαφρά ρούχα, καπέλο, άφθονο νερό κ.λπ). Η διάσχιση του φαραγγιού θα πρέπει να αποφεύγεται από ευπαθείς ομάδες.  

Τα τουριστικά γραφεία παρακαλούνται να ενημερώνουν τους πελάτες τους  για τις καιρικές συνθήκες και τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο φαράγγι καθώς και τις προϋποθέσεις καλής φυσικής κατάστασης που απαιτεί η διάσχισή του.

Να αποτρέπεται η είσοδος σε επισκέπτες που παρουσιάζουν κάποιο ιατρικό πρόβλημα το οποίο δυσχεραίνει τη διέλευση τους και σε κάθε περίπτωση να γίνεται γνωστό πως η επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό γίνεται με αποκλειστικά προσωπική ευθύνη του επισκέπτη.

Σε περίπτωση που ο επισκέπτης παρουσιάσει κάποιο ιατρικό πρόβλημα ο συνοδός – ξεναγός θα πρέπει να αναφέρει το πρόβλημα  στους φύλακες και να παραμείνει ως συνοδεία του μέχρι την έξοδο του φαραγγιού όπου θα φροντίσει και για την μεταφορά του στο τόπο προορισμού του.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook