Ένα σοβαρό ζήτημα έρχεται στο προσκήνιο, ύστερα από καταγγελία που έγινε στο Flashnews.gr και αφορά το θέμα της ασφάλειας των στάσεων των Αστικών αλλά και Υπεραστικών Λεωφορείων στα Χανιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, την περασμένη εβδομάδα, οδηγός αυτοκινήτου έχασε στιγμιαία τον έλεγχο του οχήματός του, πιθανότατα λόγω χρήσης κινητού και παραλίγο να πέσει στους πεζούς που περίμεναν το λεωφορείο στην στάση του Πολυτεχνείου Κρήτης, απέναντι από το Super Market Χαλκιαδάκη.

Το σημείο που έχει τοποθετηθεί η στάση είναι πολύ επικίνδυνο, αφού είναι πάνω στην στροφή όπου ο δρόμος εκεί είναι ανοιχτός, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναπτύσσουν ταχύτητα, ενώ δεν υπάρχει καλή ορατότητα, ακόμα και για τους πεζούς που διασχίζουν τον δρόμο. Ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Προϊστάμενο Φωτεινής Σηματοδότησης του Δ. Χανίων κ. Γαβριήλ Μαρινάκη, μας ενημέρωσε ότι εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται σε συνεργασία με την νέα Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα GIS, που θα αποτυπωθούν όλες οι στάσεις και στην συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς αυτών που θα κριθούν επικίνδυνες, σε πιο ασφαλή σημεία. 

Επικίνδυνες και οι στάσεις των υπεραστικών ΚΤΕΛ

Βέβαια είναι γνωστό, ότι δεν είναι μόνο οι επικίνδυνες στάσεις στον αστικό ιστό, αλλά και αυτές που βρίσκονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού Χανίων Ηρακλείου, όπου ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και ειδικά τους χειμερινούς μήνες με την κακοκαιρία, η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να έχουμε θρηνήσει νεκρούς στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook