Συνεδρίασε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Ρεθύμνης  με θέμα την απαγόρευση κυκλοφορίας τις ημέρες, που ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι υψηλός.

Κατά τη συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν τα μέλη του ΣΟΠΠ, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ρεθύμνης για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Μανώλης Χνάρης, αποφασίστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και η  παραμονή και διανυκτέρευση εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, για τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την ημερήσια ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι 4 και 5.

Η απαγόρευση ισχύει για τις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές:

Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά και Προφήτη Ηλία & Αγίου Ιωάννη

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ. Ιωάννου καθώς και στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει τη λίμνη Πρέβελη ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης

Δήμος Μυλοποτάμου: Φαράγγι Μαργαριτών

Η απαγόρευση ισχύει από τις 06:00 πμ της ημέρας για την οποία ισχύει η ανακοίνωση έως τις 06:00 μμ  της επόμενης.

Επίσης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα καλύτερου συντονισμού των φορέων στο θέμα της πυρασφάλειας καθώς και της συνδρομής στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που σχετίζεται με την αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook