Το μοναδικό στο είδους του σε παγκόσμια κλίμακα μνημείο κινδυνεύει να καταστραφεί λόγω αδιαφορίας. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ο τάφος της Αμφίπολης στον λόφο Καστά κινδυνεύει να μην βγάλει τον επόμενο χειμώνα και το μνημείο να καταστραφεί καθώς δεν έχουν διατεθεί τα απαραίτητα χρήματα για να γίνουν οι εργασίες που χρειάζονται.

Οι πληροφορίες λένε ότι από πέρυσι δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο στήριξης και προστασίας του μνημείου εκτός από ελάχιστες εμβαλωματικές παρεμβάσεις. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα έργα για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τη βροχή που είναι ικανή να προκαλέσει σημαντική διάβρωση το μόνο που έχει γίνει είναι να τοποθετηθούν… λιόπανα στα πρανή του λόφου, όμως αυτά δεν είναι ικανά να συγκρατήσουν τα νερά και τη διάβρωση του εδάφους που απειλεί το μνημείο στο σύνολό του.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι για τις δύο μελέτες που έχουν γίνει και αφορούν στη γεωστατική και γεωδομική του τάφου δεν έχουν εγκριθεί τα χρήματα και έτσι δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεκινήσει η παραμικρή εργασία. Κάπως έτσι ολόκληρο το μνημείο βρίσκεται “στον αέρα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook