Σε κατάσταση αμόκ, ένας άντρας μαχαίρωσε 6 διαδηλωτές του Gay Pride που διεξαγόταν στην Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για την χειρότερη επίθεση εδώ και χρόνια που διαπράττεται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής στην Ιερουσαλήμ. Δύο από τα θύματα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης όρμησε εναντίον τους και άρχισε να μαχαιρώνει τους συμμετέχοντες. «Είδα έναν υπερορθόδοξο νεαρό να μαχαιρώνει όσους βρίσκονταν στο δρόμο του» είπε ο Σάι Αβίγιορ, ένας εκ τους συμμετέχοντες, σε δηλώσεις στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2. «Ακούσαμε ανθρώπους να ουρλιάζουν, όλοι έτρεχαν να σωθούν και άνθρωποι σε λίμνες αίματος κείτονταν στο έδαφος» προσέθεσε.

Η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και όπως διαπιστώθηκε είχε ξανααπασχολήσει τις αρχές όταν είχε διαπράξει μία παρόμοια επίθεση το 2005 σε φεστιβάλ Υπερηφάνειας υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση και σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του επισήμανε πως «πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά. Θα τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους με τις αυστηρότερες ποινές. Η ελευθερία της προσωπικής επιλογής αποτελεί μια θεμελιώδη αξία στο Ισραήλ».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook