Νέα μέτρα εξαθλίωσης, νέα αντεργατικά, αντιαναπτυξιακά και αντικοινωνικά μέτρα επιφυλάσσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το νέο Μνημόνιο.

Η κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων θα αντηχήσει για άλλη μια φορά στις απεργιακές συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της νέας 48ωρης Γενικής Απεργίας την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011.

Το μνημόνιο επίσημα επεκτείνεται μέχρι το 2015 με αόριστο χρόνο διαρκείας.

Η ζούγκλα στην αγορά εργασίας διευρύνεται και γίνεται περισσότερο ανεξέλεγκτη, Οι εργοδότες αξιοποιούν το νέο αντεργατικό πλαίσιο που τους χάρισε η Κυβέρνηση για να μειώσουν τους μισθούς, να αυξήσουν τις απολύσεις, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις.

Μειώνονται και πάλι τα εισοδήματα στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, παγώνουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις, μειώνονται και πάλι οι συντάξεις μέσα από την αύξηση του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω των εξήντα ετών, μειώνονται εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις.

Αυξάνεται η φορολογία μέσα από τη μείωση του αφορολόγητου και τη δραματική αύξηση των έμμεσων φόρων.

Στο όνομα της κρίσης εκποιούνται τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, ο δημόσιος τομέας και η δημόσια περιουσία.

Διαλύουν οι δημόσιες υπηρεσίες ( ΕΥΠΕΑ, ΕΠΙΘ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ.Τ.Λ )

Κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, ξεπουλιούνται οι ΔΕΚΟ ανεξάρτητα αν είναι κερδοφόρες ανεξάρτητα από το ρόλο και τη σημασία τους, για την ίδια τη χώρα και την ύπαρξη της σήμερα αλλά και μετά την κρίση.

Το νερό, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, οι Συγκοινωνίες, τα Λιμάνια, τα Αεροδρόμια, όλα βγαίνουν στο σφυρί για ένα κομμάτι ψωμί, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των δανειστών και να κερδοσκοπήσουν οι ιδιώτες και οι Τραπεζίτες.

Τρόικα και Κυβέρνηση καταφεύγουν στην τρομοκρατία, τον εκβιασμό, για να καθυποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες μας. Μας ζητούν συναίνεση και υπευθυνότητα στη πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που διαλύει την κοινωνική συνοχή και γυρίζει τη χώρα μας και την Ευρώπη στον Μεσαίωνα.

Η Ε.Ε και οι δανειστές χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως πειραματόζωο για να επεκτείνουν τα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Διεκδικούμε μια άλλη οικονομική πολιτική με αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα, με αναδιάρθρωση του χρέους προς όφελος των εργαζομένων και των πολιτικών, που θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και θα διευρύνει τα οικονομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

Απορρίπτουμε αυτή την πολιτική.

Ο αγώνας των εργαζομένων, ο αγώνας της κοινωνίας για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, για μια άλλη πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, αποτελεί τη μόνη προοπτική για τη χώρα.
Αγωνιζόμαστε για μας και τα παιδιά μας, για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους, για τους νέους, για τα μικρομάγαζα που κλείνουν, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα που οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο.

Αντιστεκόμαστε στην κοινωνική βαρβαρότητα

Η πατρίδα θα σωθεί όταν μπορούν να ζήσουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, η κοινωνία.

• Αυτή η απεργία μας αφορά όλους. Είναι μια απεργία – σεισμός.

• Είναι μια απεργία που θα καθορίσει τι κοινωνία θα έχουμε αύριο.

• Είναι μια απεργία που θα καθορίσει αν θα έχουμε μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, και θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά: παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση.

• Κανείς δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος σε αυτή τη μάχη.

Ο πανικός και ο φόβος είναι τώρα στην πλευρά της Κυβέρνησης και όλων όσων ονειρεύονται μια κοινωνία ακραίων ταξικών ανισοτήτων με φτώχεια και περιθωριοποίηση.
Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κοινωνικής εξαθλίωσης που μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω, δεν μπορεί να περάσει και δεν θα περάσει.

Οι ανασχηματισμοί, οι ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες και όλα τα σενάρια που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση , ώστε να περάσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν αποπροσανατολίζουν πια κανέναν.

Το σύνολο των εργαζομένων της χώρας αντιδρά και θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, όλα τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, της Τρόικας και των δανειστών.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την τρίτη 28 Ιουνίου 10 το πρωί στο Ε.Κ.Η

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook