Διασώστες καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν στην ζωή έναν νεογέννητο ουρακοτάγκο σε κέντρο φροντίδας ζώων στο Βόρνεο

Ο Udin είναι ένας μικρός ουρακοτάγκος, στο Βόρνεο, που η ζωή του έδειξε το σκληρό της πρόσωπο μόλις γεννήθηκε. Λαθροκυνηγοί σκότωσαν την μητέρα του, επειδή προσπάθησε να τον προστατεύσει με το σώμα της, σύμφωνα με δηλώσεις των διασωστών από το International Rescue Team στο Βόρνεο, που έχουν θέσει υπό την προστασία τους τον μικρό Udin.

Οι λαθροκυνηγοί πήραν τον ουρακοτάγκο και τον πούλησαν ως κατοικίδιο σε αγρότη. Κλεισμένος σε ένα στενό κλουβί και με ελάχιστη φροντίδα, ο μικρός κατέληξε στο κέντρο φροντίδας για ουρακοτάγκους στο Βόρνεο, υποσιτισμένος και αφυδατωμένος, ενώ έκανε κάθε προσπάθεια για να πεθάνει, αρνούμενος να δεχθεί νερό και τροφή.

Σύμφωνα με τους διασώστες του International Rescue Team, ο μικρός ουρακοτάγκος δεν ήθελε να ζει χωρίς την μητέρα του και προτιμούσε να πεθάνει. Εκείνοι έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον κρατήσουν στη ζωή,  με φυσιοθεραπείες και παραμέντας δίπλα του μέρα και νύχτα, προσπαθούσαν να τον παρηγορήσουν.

Όπως δήλωσε ο Alan Knight, επικεφαλής του IRT στο Βόρνεο, ο μικρός ουρακοτάγκος, μετά από προσπάθεια δέκα ημερών από τους διασώστες, αρχίζει να αντιδρά θετικά και να δέχεται φαγητό και νερό, ενώ μένει πάντα προσκολλημένος σε ένα χνουδωτό αρκουδάκι, που του θυμίζει την αγκαλιά της μητέρας του.

Οι νεογέννητοι ουρακοτάγκοι είναι το ίδιο ευάλωτοι με τα νεογέννητα μωρά, ειδικότερα, όταν έχουν υποφέρει πολύ την πρώτη περίοδο της ζωής τους. Στο Βόρνεο και στη Σουμάτρα έχουν καταγραφεί λιγότεροι από 60.000 ουρακοτάγκοι στην άγρια φύση, γεγονός που δείχνει ότι το είδος απειλείται με εξαφάνιση.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook