Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει και την Κρήτη η λαθρεμπορία χύμα καπνού και τσιγάρων.

Οι περιπτώσεις που αποκαλύπτονται απο τους αστυνομικούς είναι συνεχείς και φανερώνουν το μέγεθος της κατάστασης καθώς φαίνεται πως όλο και περισσότεροι καπνιστές – λόγω της οικονομικής κρίσης – προτιμούν τον αφορολόγητο καπνό έστω και αν είναι αμφίβολής ποιότητας.

Τελευταία περίπτωση που αποκάλυψαν οι αστυνομικοί στο Λασίθι, σήμερα το πρωί , όταν συνελήφθη, σε περιοχή του Δήμου Σητείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, 36χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης πώλησης καπνού, σήμερα το πρωί  πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην οικία του 36χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 3,720 γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολόγησης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ ο  συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook