Παρά το γεγονός ότι οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινωθούν σε δύο περίπου εβδομάδες από σήμερα, δεν είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι από την κατηγορία των μελλοντικών φοιτητών που έχουν μπει στην διαδικασία εξεύρεσης της φοιτητικής κατοικίας.

Τα μισθώματα σε σχέση με πέρυσι έχουν μειωθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 5% ενώ σύμφωνα με στελέχη του τοπικού real estate καταγράφεται υπερπληθώρα επιλογών καθώς τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι μειωμένο σε σύγκρυσι πάντα με τα χρόνια προ κρίσης καθώς οι περισσότεροι φοιτητές πλέον διαλέγουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους προκειμένου να γλυτώσουν τα επιπλέον έξοδα. Οπότε ο.. κρητικός φοτιτητής θα μείνει είτε στο .. πατρικό του είτε σε οικία ιδιοκτησίας του. Τα μισθώματα αναμένεται να πέσουν και άλλο και το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλά από τα ακίνητα τα οποία είναι αυτή την περίοδο ξενοίκιαστα θα παραμείνουν στα αζήτητα καθ όλη την διάρκεια του χρονιάς.

Ποιες είναι τώρα οι περιοχές στο Ηράκλειο οι οποίες συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φοτιητών; Τα σημεία περιμετρικά της Λεωφόρου Κνωσού, οι Βούτες, περιμέτρικά του ΤΕΙ Κρήτης και ο Άγιος Ιωάννης ο Χωστός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook