Τα σημαντικά ταλέντα των γυναικών και οι διακριτές τους δεξιότητες θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Αυτή ήταν η κεντρική ιδέα της ομιλίας του βουλευτή Ηρακλείου Φραγκίσκου Παρασύρη κατά την διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου με θέμα «Η Ισότητα των Δύο Φύλων σε περίοδο Οικονομικής Κρίσης» στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» που διοργανώνει o Δήμος Ηρακλείου.

«Αν η Ελλάδα έχει πραγματικά την πρόθεση να βγει από την κρίση και να γίνει μια ανταγωνιστική οικονομία μέσω ευφυούς και ολοκληρωμένης ανάπτυξης, τότε πρέπει να κάνει καλύτερη χρήση των ταλέντων και των ικανοτήτων των γυναικών» τόνισε ο κ. Παρασύρης. «Αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Γυναίκα. Η Ελλάδα του μέλλοντος θα στηριχθεί αναγκαστικά στην ισότητα των φύλων.

 Αν κινητοποιήσουμε τις γυναίκες που εργάζονται θα διευκολύνουμε την έξοδό μας από την κρίση. Έχει αποδειχτεί ότι στις επιχειρήσεις με ισχυρή εκπροσώπηση γυναικών σημειώνεται. επίσης ισχυρή οικονομική απόδοση.

Το ίδιο ισχύει όμως και στην δημόσια διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Παρασύρης κάλεσε τις « επιχειρήσεις, την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική ηγεσία να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει πραγματικότητα η ισορροπία ανδρών και γυναικών στις διευθυντικές θέσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα».

Είναι σημαντικό επισήμανε «να ενθαρρύνουμε επίσης όλες τις ταλαντούχες γυναίκες να αντιμετωπίσουν ως πρόκληση τη συμμετοχή τους σε διοικητικά συμβούλια και να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους σε θέσεις που προβλέπουν διευθυντικά καθήκοντα. Στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ο ρόλος των γυναικών στις επιχειρήσεις αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Η νέα αναπτυξιακή στροφή θα έχει γυναικείο άρωμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook