«Οι περικοπές δαπανών στην Ελλάδα δεν είναι αρκετές για να ξεπεράσει την κρίση, καθώς πρέπει επίσης να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η καινοτομία,» δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, τα σχόλια του Sarkozy πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης του επενδυτικού προγράμματος της Γαλλίας ύψους 35 δισ. ευρώ.

«Βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα – με τις περικοπές των δαπανών δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση», σημείωσε ο Σαρκοζί.

«Πρέπει επίσης να ενισχυθεί η ανάπτυξη και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό απ’ ότι μέσω της καινοτομίας
», πρόσθεσε.

«Η Γαλλία εκτιμά ότι θα έχει χρησιμοποιήσει έως και 20 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, από το πρόγραμμα των 35 δισ. ευρώ που παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2009», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Δεν είναι λύση η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα και ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στήβεν Σάιμπερτ, ο οποίος τόνισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι το «σχέδιο Β» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δήλωση αυτή ήταν έμμεση απάντηση στον κ. Σόιμπλε, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα για την Ελλάδα.