Την στιγμή που το κλίμα στις τάξεις των φαρμακοποιών είναι έκρυθμο οι ελλείψεις σε βασικά φάρμακα παραμένουν και.. αυξάνονται μέρα με την μέρα ολοένα και πρισσότερο. Ο περιορισμός στις συναλλαγές όξυνε το πρόβλημα με τους φαρμακοποιούς να εκπέμπουν σήμα κινδύνου προς την ηγεσία του υπουργείου υγείας και τον ΕΟΦ προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. 

Η ελλειματική ρευστότητα έχει παγώσει τις εισαγωγές φαρμάκων με τους φαρμακοποιούς να έχουν επιδοθεί σ ένα αγώνα δρόμου για να εξυπηρετήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασφαλισμένων. 

Ελλείψεις καταγράφονται σε δεκάδες κατηγορίες φαρμάκων και συγκεκριμένα σε αντιβιοτικά, για ψυχιατρικές παθήσεις, για το αναπνευστικό, την υπέρταση και για καρδιολογικές παθήσεις. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις που ασθενείς περιπλανώνονται από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρούν το σκεύασμά τους. 

Το αίσθημα της ανησυχίας στις τάξεις φαρμακοποιών και ασθενών είναι έντονο καθώς τα ράφια των φαρμακείων αδειάζουν και το πρόβλημα οξύνεται.Θύματα για ακόμα μία φορά ; Χιλιάδες ασφαλισμένοι στους οποίους κάποιοι, λόγω λανθασμένων χειρισμών, στερούν το φάρμακό τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook