Ένας απο τους πλέον σημαντικούς και πρωτοπόρους επιχειρηματίας της Κρήτης έφυγε απο την ζωή το βράδυ του Σαββάτου.

Ο 79χρονος Μιλτιάδης Καράτζης ενώ βρισκόταν σε κοινωνική εκδήλωση στα Χανιά αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και στην ιδιωτική κλινική στην οποία διεκομίσθη διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του, θα μεταφερθεί στις 7 το απόγευμα στο σπίτι του στις Βασιλειές. 

Η εξώδιος ακολουθία θα ψαλεί, αύριο Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι, από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Το Flashnews.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. 

Ο Μιλτιάδης Καράτζης γεννήθηκε το 1936 στο Μελιδοχώρι Μονοφατσίου. Το 1954 αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Ηρακλείου και στην συνέχεια πήγε στο πανεπιστήμιο στην Βιέννη Αυστρίας για να σπουδάσει την Ιατρική επιστήμη. Παράλληλα με τις σπουδές εργαζόταν ως πωλητής και στην συνέχεια ως Γενικός Διευθυντής της Αυστριακής εταιρίας ΚΚS, με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία ειδών συσκευασίας για τις αλλαντοβιομηχανίες.

Το έτος 1969 δημιουργεί στην Αυστρία δική του εταιρία με την επωνυμία M. KARATZIS & Co. με αντικείμενο την κατασκευή υλικών συσκευασίας για την αλλαντοποιεία.

Το 1973 πουλάει την εταιρία του στην Αυστρία και επιστρέφει στην Ελλάδα ιδρύοντας στην γενέτειρά του εργοστάσιο παραγωγής ελαστικών δικτύων συσκευασίας κρεάτων – αλλαντικών και φυτωρίων.

Ήταν Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης στο Χ.Α.Α. εταιρείας ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. στην οποία ανήκουν τρεις βιομηχανικές μονάδες στο Ηράκλειο Κρήτης και μια στην Λάρισα, που παράγουν εξειδικευμένα υλικά συσκευασίας αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Το ιστορικό του Ομίλου Καράτζη

1973 
Ο ιδρυτής του ομίλου κος Μιλτιάδης Καράτζης δημιουργεί την Μ. & Α. ΚΑΡΑΤΖΗ ΕΠΕ στην Κρήτη. Η πρώτη παραγωγική μονάδα της εταιρίας στο Μελιδοχώρι ασχολείται ενεργά με την παραγωγή δικτύων για τη συσκευασία κρέατος και πουλερικών.

1979
Ενσωμάτωση της Μ. & Α. ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. Η εταιρία αγοράζει οικόπεδο στην περιοχή Δράπανος στο Ηράκλειο Κρήτης

1984
Η Μ. & Α. ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. απορροφά την Μ. & Α. ΚΑΡΑΤΖΗ ΕΠΕ.

Ξεκινά η κατασκευή του ξενοδοχείου ΝΑΝΑ BEACH

1985
Ξεκινά η λειτουργία του ξενοδοχείου ΝΑΝΑ BEACH

1986
Λειτουργία δεύτερης μονάδας παραγωγής στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου για την κατασκευή προϊόντων δικτύων για την κάλυψη των αναγκών πακεταρίσματος της αγοράς τροφίμων, της αγοράς αγροτικών προϊόντων και γενικότερα του κλάδου της βιομηχανίας.

1998
Η εταιρία αποκτά εγκαταστάσεις για την αποθήκευση και διανομή των προϊόντων της στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου

1999
Η παραγωγική βάση του Ομίλου ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη μιας δεύτερης μονάδας παραγωγής στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, και μίας ακόμα μονάδας παραγωγής στη Λάρισα.

2000
Οι μετοχές της Μ. & Α. ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. εντάσσονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών μετά από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την αρχική δημόσια προσφορά διευκόλυναν την επέκταση του ομίλου στους κλάδους της κατασκευής διχτύων και τουρισμού.

Ο όμιλος εξαγοράζει την εταιρία Mesh Pack GmbH με βάση την Γερμανία. Η μονάδα παραγωγής της εταιρίας στο Kusey ασχολείται με την κατασκευή μιας ευρείας γκάμας προϊόντων δικτύων συσκευασίας.

2002
Η δράση του εργοστασίου στην Λάρισα επεκτείνεται με την προσθήκη 10.500 τετραγωνικών μέτρων εργοστασιακού χώρου και νέων γραμμών παραγωγής για την κατασκευή δικτύων σκίασης.

2005
Η εταιρία ενισχύει τις δραστηριότητες της στη Γερμανία με την αγορά χώρου 6.500 τετραγωνικών μέτρων σαν κέντρο αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων της στο Witzenhausen – Kassel. Οι νέες εγκαταστάσεις βοηθούν την εταιρία να καλύπτει καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς της κεντρικής Ευρώπης.

2006
Η ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. ιδρύει μια μακράς διάρκειας συνεργασία με την εταιρία FABPRO ORIENTED POLYMERS,INC. του Kingman, Kansas, για την απόκτηση από αυτήν μηχανημάτων παραγωγής καθώς και τον εφοδιασμό της FABPRO για την κάλυψη των αναγκών της σε δίκτυ άχυρου και φιλμ περιτυλίξεως παλετών.

2007
Η ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. καταθέτει αιτήσεις αδειοδότησης για την κατασκευή ηλιακών πάρκων ισχύος 8 MW στη Λάρισα και στη Βοιωτία.

2008     
Ίδρυση της εταιρίας KARATZIS USA LLC. Η εταιρία έχει την έδρα της στο Kingman του Kansas, και παράγει δίχτυ άχυρου και φιλμ περιτυλίγματος παλετών, απευθυνόμενο στις μεγάλες αγορές της Αμερικής και του Καναδά. Η συνολική επένδυση του Ομίλου στις ΗΠΑ για την περίοδο 2008 – 2010 ανήλθε περίπου στα 10 εκατομμύρια δολάρια.

2009
Η ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. αποκτά το 45% της Ισπανικής εταιρίας CROPPY SOLUTIONS SL, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο δικτύων στην τοπική αγορά.

2010
Εγκατάσταση 240 KW ηλιακών συλλεκτών στα εργοστάσια του Ηρακλείου και του Μελιδοχωρίου.

2011
Η ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. αυξάνει στο 90% την συμμετοχή της στην CROPPY SOLUTIONS SL.

Τα ηλιακά πάρκα του ομίλου στην Βοιωτία και στη Λάρισα ξεκινούν την λειτουργία τους.

Η ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. εξαγοράζει την εταιρία SOLAR PARTNERS LTD.

Εγκατάσταση ηλιακών πάρκων ισχύος 6 MW στην Λάρισα και στη Βοιωτία.

2012
• H KΑΡΑΤΖΗ Α.Ε εγκαινιάζει  νέο φωτοβολταϊκό σταθμό, ισχύος 2 MW, στην περιοχή ΡΕΖΑ-ΣΟΥΠΑΣΗ του Ν. Βοιωτίας.
• Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία φωτοβολταϊκός σταθμός της θυγατρικής «ΚΑΡΑΤΖΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»,  ισχύος 5,5 MW, στην περιοχή ΚΟΥΚΟΣ του Ν. Κατερίνης .
• Η ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. πώλησε την θυγατρική  KARATZIS-USA LLC, με έδρα το Kingman της πολιτείας Κάνσας των ΗΠΑ, στην FabPro Oriented Polymers LLC
• Η θυγατρική εταιρεία MESH PACK GMBH,με έδρα το Kusey  της Γερμανία ολοκλήρωσε το επενδυτικό της πρόγραμμα που αφορά κατασκευή νέου βιομηχανοστάσιου και αποθηκευτικού χώρου συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ.

2013
Έναρξη λειτουργίας 6 φωτοβολταϊκών σταθμών της ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε. στην Κεφαλλονιά συνολικής ισχύος 0,6 Mw.

2014
Ίδρυση εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook