Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 17 προγράμματα και οι 8 εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Σχολή Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα Χανιά από τα τέλη Απρίλη μέχρι και τον Ιούλιο του 2015.

Συνολικά υλοποιήθηκαν τέσσερα 50ωρα προγράμματα με τίτλο «Σύγχρονη Οικογένεια» ένα 50ωρο πρόγραμμα με τίτλο «Σύνδεση Σχολείου Οικογένειας», ένα 25ωρο πρόγραμμα με τίτλο «Αθλητισμός και Διατροφή» 7 προγράμματα με τίτλο «Συμβουλευτική σε Εξειδικευμένα Θέματα», τρία 25ωρα προγράμματα με τίτλο «Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και ένα 25ωρο πρόγραμμα με τίτλο «Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης»

Προτεραιότητα δόθηκε στην επιμόρφωση των γονέων παιδιών από διάφορα σχολεία του Νομού, όπως το 14ο Δημοτικό, το Δημοτικό Σχολείο Ναυστάθμου, το 2ο γυμνάσιο Χανίων, το Δημοτικό Σχολείο Παλαιόχωρας, Ασκύφου κ.α. ενώ ταυτόχρονα λειτούργησαν ομάδες ηλικιωμένων και άλλων κοινωνικά ευάλωτων πληθυσμών. Ταυτόχρονα με την παραπάνω δράση διοργανώθηκαν  οχτώ 4ωρες εκδηλώσεις με θέμα το σχολικό εκφοβισμό σε διάφορες περιοχές και σχολεία του Νομού.

Το έργο παραπάνω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η δράση της Σχολής Γονέων Χανίων υποστηρίζεται από τη Διεύθυνση της Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, τους Δήμους όλων των Νομών, τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων που «φιλοξενούν» το πρόγραμμα και όλη την τοπική κοινότητα του Νομού.

Οι ειδικοί επιστήμονες που υλοποίησαν τις ομάδες που λειτούργησαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 είναι οι Ψυχολόγοι Ευαγγελία Κατέρη, Δημοτάκη Άννα, Θάλεια Σιάνου, Σπυριδούλα Σταμπολάκη και Χρυσούλα Φασαράκη, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Μαίρη Παρασκευοπούλου, οι Κοινωνικοι Λειτουργοι Χρυσή Πευκιανάκη και Ζαχαρένια Μπούτζουκα και η Διατροφολόγος Ειρήνη Μπουχαλάκη.    

Για  παραπάνω πληροφορίες και για την πιθανή έναρξη νέων προγραμμάτων κατά τη νέα σχολική χρονιά απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων στο Νομό Χανίων, Ψυχολόγο, Κτιστάκη Μαρία, Τηλ.6932211303. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook